0:00

Poliţiştii nemţeni au confiscat 54 mc lemn şi două camioane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii de la Secţia Rurală Bicaz, care au desfăşurat o acţiune de combatere a delictelor silvice în ziua de 28 ianuarie, împreună cu inginerii din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ, au oprit pentru control un camion cu remorcă, încărcat cu lemn, care circula pe drumul forestier Tărcuţa, din localitatea Tarcău. La volan se afla un bărbat de 59 de ani din Bacău.

„Transportul a fost verificat de către inginerii silvici, constatându-se că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere al volumului, al numărului de piese şi al diametrului acestora cu datele înscrise în avizele de însoţire prezentate”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Cantitatea de 50,16 mc lemn rotund molid, în valoare de 14.885,55 de lei, și ansamblul de vehicule au fost confiscate și predate în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Brateş. Polițiștii au aplicat sancţiunea contravenţională pentru transportul ilegal de material lemnos, în valoare de 15.000 lei, conform art. 19, alin. 2 lit. c) şi art. 23 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”.

Un alt transport ilegal de material lemnos a fost interceptat de polițiștii de la Secţia Rurală Sagna, care au acţionat la Gâdinţi, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Horia. Printre cei verificaţi s-a aflat şi un bărbat de 34 de an din Doljești, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,25 mc material lemnos (fag si paltin, tăiat pentru foc). Poliţiştii au stabilit că bărbatul a efectuat doua transporturi de material lemnos cu același document de însoțire a mărfii, prin urmare l-au amendat cu 5.000 de lei şi i-au confiscat lemnul şi maşina. (C.M.)

Articolul precedentCOD GALBEN de ceaţă şi polei în toată Regiunea Nord-Est
Articolul următorAngajări în Sănătate în Regiunea Nord-Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.