Poliţiştii locali – cei mai tari din parcare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul de lege iniţiat de liberali, care modifică Codul Rutier, astfel încât să le acorde poliţiştilor locali mai multă putere în privinţa sancţiunilor legate de parcări, a trecut astăzi, 8 noiembrie şi de Camera Deputaţilor, în calitate de camera decizională.

Iniţiat de liberali în luna mai anul acesta (detalii aici), hotărârea mai aşteaptă doar să fie promulgată de preşedinte pentru a intra în vigoare.

Modificarea acoperă un gol legislativ care făcea oarecum inutilă intervenţia poliţiştilor locali, care nu aveau posibilitatea de a cere datele de identificare ale proprietarului autoturismului parcat şi ale şoferului găsit la volan.

Aşa încât aceştia lăsau o simplă înştiinţare, un fel de avertisment scris, pe parbrizul maşinii, care nu deranja mai mult decât fluturaşii publicitari.

Acum legea prevede că refuzul șoferului sau a proprietarului de a comunica polițistului local datele de identificare se sancționează cu amendă de 3.000 de lei, aşa cum se întâmpla până acum și în cazul intervenţiei polițiștilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

A.C.

Articolul precedentPiatra-Neamţ: Campanie umanitară pentru o familie rămasă fără casă
Articolul următorZilele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Politisti locali care nu-si fac datoria. Ma uitat in Piata Centrala cum doi politisti locali stau de vorba si langa ei populatia de culoare, prin doua reprezentante vand ciorapi „la negru”. Nici o reactie a politiei ! Si ce salarii incaseaza !!!

Comments are closed.