În perioada 12-15 mai 2017, Poliția județeană Neamț acționează în principalele zone ale județului unde s-au produs accidente rutiere.

În seara zilei de 13 mai, pe drumul european E85, la intrarea în municipiul Roman. s-a desfășurat o acțiune complexă a Poliției Roman, la care au participat efective ale Poliției Rutiere, în colaborare cu o echipă de la Poliția economică. Iată ce ne-a declarat șeful dispozitivului, comisar-șef Băietanu: „În conformitate cu dispozițiile eșaloanelor superioare, acționăm în această seară pentru a combate principalele cauze care generează accidente rutiere cu victime, în primul rând pentru combaterea excesului de viteză. Este o acțiune care se desfășoară pe DN2, cu efective lărgite – participă și colegi de la compartimentul economic –, care urmărește în principal temperarea vitezei de deplasare a autovehiculelor; mai ales în condițiile acestea de ploaie torențială.”

Chiar ”în condiții de ploaie torențială”, în doar 20 de minute au fost depistați 3 conducători auto care au depășit limita de viteză în localitatea Traian: conducătorul auto al autoutilitarei Renault B 82 VSC (85 km/h), conducătorul auto al autocamionului BV 97 EDV (75 km/h) și conducătorul auto al Daciei Duster SV 79 DXR (113 km/h). Acestuia din urmă i s-a reținut permisul de conducere.

Cele două mașini de marfă au fost verificate și de echipajul poliției economice avându-l în prim-plan pe câinele Odek. Nu s-au găsit substanțe interzise și nici țigări de contrabandă.

(D.A.)

Articolul precedentCalificare la Balcaniadă și Europene pentru Irina Bordeanu
Articolul următorACTUALIZARE LIGA A II-A: UTA învinge la scor şi revine pe 2
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.