Vineri, 23 iulie, polițiștii Secției Rural Sagna au fost invitații speciali ai copiilor la Școala de vară, organizată de Parohia Sf. Dimitrie, din Gâdinți.

Copiii au avut ocazia de a afla o mulțime de detalii despre această profesie și s-au informat, direct de la sursă, pe mai multe teme.

Bucuria de a se afla în mijlocul lor a fost împărtășită de cei mici cu multe întrebări pe teme de educație rutieră, disciplină școlară și curiozităților legate de meseria de polițist. Începând cu întrebările obișnuite… Cum mă pot afla în siguranță pe stradă?… și continuând cu întrebările adresate de cei mai fâșneți dintre cei mici… Polițiștii sunt oameni buni? Cum pot deveni coleg cu voi? E greu să fii polițist?… Polițiștii au răspuns cu bucurie la orice curiozitate cu vorbe pe înțelesul și sufletul copiilor. Surpriza care a adus o bucurie de nedescris în sufletul celor mici a fost permisiunea de a se urca în autospecialele de poliție și de a testa semnalele luminoase și acustice”, a precizat subinspectorul Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

La finalul celor câteva ore petrecute în mijlocul copiilor, micuții au făcut o adevărată ședință foto, atât cu polițiștii cât și cu cele două autospeciale, despărțindu-se cu promisiunea de a reveni cât mai curând.

Angela Croitoru

Articolul precedentRepartizarea computerizată în licee, prima etapă din 24 iulie
Articolul următorPericol pe șosele: sub influența alcoolului la volan!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.