O acțiune de amploare a Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol se desfășoară, timp de 5 zile, cu concursul polițiștilor de combatere a delictelor silvice din județele Maramureș, Suceava, Neamț, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Cluj, Argeș, Alba, Covasna, Vrancea, Brașov și Sibiu.

 

”Acțiunea, ce are loc în perioada 22 – 26 iulie 2019, vizează verificarea a 5 ocoale silvice, precum și verificarea activităților desfășurate de 15 agenți economici din județul Maramureș”, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Misiunea polițiștilor constă în prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național, dar și în verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale de către agenții economici ”pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase”.

Alături de polițiști, la acțiune participă specialiști silvici din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Ministerului Apelor și Pădurilor, prin Gărzile Forestiere Cluj, Suceava, Focșani, Ploiești, Brașov, București, Vâlcea, Oradea și Timișoara. Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. oferă, de asemenea suport, o parte din activități fiind desfășurate prin observare din elicopter. (C.M.)