Ieri, încă de la primele ore ale dimineții, mai toate șoselele din județ erau împânzite de mașini de poliție, iar conducătorii auto erau controlați de oamenii legii. La intersecția dintre șoseaua națională Roman-Piatra Neamț cu drumul ce duce la Roznov, respectiv cu cel spre Dobreni, la Pângărați, la Bicaz, pe șoseaua de centură a municipiului Piatra Neamț, și nu numai, puteai vedea oameni în uniformă, care opreau mai toate autovehiculele. Cum până la sărbătorile de iarnă n-a mai rămas decât foarte puțin timp, oamenii legii sunt cu ochii pe produsele „de sezon”, mai ales că în această perioadă au început deja să fie la mare căutare pomii de iarnă ce urmează să ajungă în căminul nemțenilor, iar cazurile de tăieri ilegale de brazi sunt din ce în ce mai frecvente în întreaga țară.

„Pe lângă acțiunile obișnuite ale polițiștilor rutieri – descurajarea consumului de alcool la volan, sancționarea depășirii limitei de viteză impusă de lege în localități și în afara acestora – aceștia vor avea în vedere și transporturile ilegale de pomi de iarnă.  Vor fi controlate auto-vehiculele, în vederea depistării celor care transportă brazi sau alte specii de conifere, fără documente de prove-niență, acțiune la care vor participa și lucrători din cadrul Serviciului de Ordine Publică. De asemenea, colegii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Neamț vor controla atent documentele justificative prezentate de conducătorii auto care transportă produse de panificație, activitate derulată în paralel cu controalele efectuate la operatorii economici de profil din Neamț”
, a precizat subinspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Acțiunea, demarată ieri dimineață la nivel național, va dura zece zile, până pe 29 noiembrie, și se înscrie într-un sistem de activități integrate. (A. SÎRBU)

Articolul precedentMedicii se feresc de Bicaz
Articolul următorCSS Târgu-Neamţ şi LPS Roman se bat pentru calificare

1 COMENTARIU

Comments are closed.