reclama autocenter

codul_rutier

De-a lungul săptămânii trecute, polițiștii de la Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto. Campania, intitulată „Alcohol-Drugs”, a fost coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL. Scopul, evident de altfel, a fost reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool. „Am urmărit conștientizarea participanților la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când circulă sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Pe parcursul derulării campaniei, lucrătorii de la Rutieră au reținut 21 de permise pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărei concentrație alcoolică este de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot cu acest prilej, polițiștii au depistat în trafic și 30 de infracțiuni la regimul circulației, jumătate dintre acestea fiind prevăzute și pedepsite de legislația în vigoare cu închisoare de la 1 la 5 ani. În majoritatea cazurilor, a fost vorba despre persoane care consumaseră alcool peste limită prevăzută de lege. Recordul a fost atins de Mihai L., de 41 de ani, din comuna Alexandru cel Bun. Acesta a fost depistat conducând un autoturism Volskwagen în localitatea Vaduri, în ciuda faptului că avea o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Ca de fiecare dată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice”, mai spune, ca o concluzie, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamţ.

(A.S.)

Articolul precedentVine laptele praf!
Articolul următorLiber la achiziții publice