reclama autocenter

achizitii publice

Din seria lucrurilor bune pe care le face un Parlament pentru cei care l-au ales, a fost adoptat proiectul de lege care aprobă OG 77/2012, litera de căpătâi în ce înseamnă atribuirea contractelor de achiziții publice, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a serviciilor.

Potrivit acesteia, autoritatea contractantă – adică orice autoritate publică, de la primării și consilii județene până la instituții locale sau centrale – poate achiziționa direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziției nu depășește echivalentul în lei a 30.000 euro (pentru produse ori servicii), respectiv a 100.000 euro (pentru lucrări), iar achiziția se realizează pe baza de document justificativ. Prețuri fără TVA.

Autoritățile publice primesc astfel undă verde să acorde contracte fără licitaţie, nu trebuie să mai trimită notificare în SEAP la achiziții mai mari de 5.000 de euro, iar prevederea care elimina din licitații ”serviciile necuantificabile” a fost scoasă și ea. În virtutea unei legi menite să ”reducă birocraţia şi să alinieze legislaţia naţională cu cea comunitară”. Pragul anterior era de 15.000 de euro. (I.C.)

Articolul precedentPolițiștii au rezolvat alcoolul și drogurile
Articolul următorCe înseamnă 29.000 de euro în achizițiile publice