Un tânăr de 17 ani, din Boțești, s-a ales cu dosar penal și a rămas fără cei doi ogari pe care îi crescuse. „În ziua de 31 ianuarie, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii au confiscat doi ogari și i-au făcut dosar penal proprietarului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTânărul tocmai vânduse cuiva unul din ogari, cu 400 de lei, și, ca să-i demonstreze cumpărătorului că a făcut o afacere bună, s-a dus cu el pe câmp, în fondul de vânătoare de la Săbăoani și a pus patrupedul să caute un iepure sălbatic. „Persoana în cauză a fost preluată de polițiști de la locul demonstrației, stabilindu-se că tânărul mai deținea și un al doilea câine din rasa ogar asupra sa, pe care intenționa să-l comercializeze. Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, constând în practicarea vânătorii cu ogari, faptă prevăzută de art. 42 alin. din Legea nr. 407/2006, modificată și pedepsită cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei”, a adăugat inspectorul Bulgărea.

Polițiștii au indisponibilizat cei doi câini și i-au dus la adăpostul de animale fără stăpân, aflat în subordinea Primăriei Roman. (C.M.)

Articolul precedentEugen Ţapu chestor, Emilia Arcan secretar, Dănuț Andruşcă… ministru
Articolul următorO gravidă, printre primii bolnavi de gripă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.