0:00

Patru agenți de poliție rutieră de la formațiunea din Tîrgu Neamț au fost chemați la Parchetul Județean luni, 11 decembrie, în calitate de martori. Există un dosar mai vechi în lucru, pentru luare de mită și complicitate la această infracțiune. De fapt, este un fel de volumul doi al dosarului deschis de DNA Bacău, în colaborare cu DGA Neamț, la Poliția Rutieră Piatra-Neamț, când 14 polițiști au fost duși la audieri, iar 7 dintre ei au fost reținuți. Decizia anchetatorilor a fost determinată de probatoriul din dosar, bazat în mare parte pe imaginile surprinse de camerele montate în autospeciala dotată cu radar, Dacia Logan, conform unui mandat de supraveghere tehnică.

Polițiști rutieri de la Tîrgu Neamţ, chemați la parchet într-un dosar de luare de mită, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În baza acestui mandat, în intervalul 22.04.2016, orele 00:21-18.05.2016, orele 20:21, au fost realizate înregistrări audio-video în autospeciala MAI – 34691. Din exploatarea imaginilor și sunetelor captate în autospeciala de poliție pentru care s-a emis mandatul de supraveghere tehnică 197/UP/2016, rezultă că aspectele reținute în procesul verbal de sesizare din oficiu se confirmă, fiind identificate mai multe situații în care lucrătorii de poliție au primit sume de bani de la conducători auto în legătură cu atribuțiile de serviciu (în special în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în ceea ce privește constatarea și sancționarea unor încălcări ale regimului contravențional, mai ales în domeniul depășirii limitei de viteză)„, se arată în referatul DNA.

Încă de atunci se vorbea despre faptul că nu doar autospeciala de la Piatra-Neamț a fost supravegheată tehnic, ci și altele din dotarea formațiunilor de poliție rutieră din județ. Se pare că acum începe ”capitolul Tîrgu Neamț”, unde sunt de toți 7 agenți de poliție, din care 4 vor trebui să se prezinte, luni, la parchet. (C.M.)

Articolul precedentRestaurant chinezesc la Shopping City Piatra-Neamț
Articolul următorDe trei ori mai mult vaccin antigripal la Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. Dar cu ce va deranjeaza doamnelor? Nu aveti ce citi si va deranjeaza stirea asta? Sau poate aveti cunoscuti pe acolo? Uite ca mcv ul mai prinde si smecheri de politisti nu numai fraieri de colegi. Si au asumat riscul. Si eu pot sa fur la mine la serviciu dar nu o fac pt ca vreau sa dorm in patul meu si sa mi cresc copilul cu atat cat am. Au vrut sa traiasca pe picior mare? Ăsta este riscul. Nu e pe principiul „sa moara capra vecinului” ci pe ” capul face capul trage”.

Comentariile sunt închise.