0:00

Ovidiu Constantin Barzaghideanu, ajutorul şefului de post din comuna Dumbrava Roşie, a fost prins cu o şpagă de 100 de lei, iar astăzi, 5 februarie, a fost prezentat în faţa instanţei, la Tribunalul Neamţ, cu propunere de arest la domiciliu. Poliţistul, bine cotat la nivelul inspectoratului, a mai fost implicat într-un incident, în 2011, când a împuşcat un bărbat din Icuşeşti, care l-a ameninţat cu toporul. Dacă atunci a provocat admiraţie în rândul localnicilor, pentru că nu s-a lăsat intimidat şi a acţionat ca la carte, deşi avea doar 26 de ani, acum fapta sa a produs alt gen de reacţii.

Poliţist prins cu o şpagă de 100 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fapt, în sarcina acestuia s-a reţinut că, la data de 17.12.2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca agent de poliţie judiciară în cadrul Postului de Poliţie Dumbrava Roşie – I.P.J. Neamţ, a oprit pentru control un autoturism condus de către martorul M.O.C., comunicând-i acestuia faptul că urmează să îl sancţioneze contravenţional pentru că avea aplicată folie neomologată şi nu deţinea rovinietă”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. „În final, inculpatul a solicitat şi a obţinut suma de 100 lei pentru a-i permite martorului să plece fără a-l mai sancţiona contravenţional. Pe parcursul cercetărilor penale procurorii au beneficiat de sprijinul conducerii I.P.J. Neamţ şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ”.

Magistraţii n-au fost de acord cu propunerea procurorilor şi au dispus punerea sub control judiciar a poliţistului, situaţie în care el nu va fi suspendat, ci doar pus la dispoziţie. Adică nu va avea voie să desfăşoare niciun fel de activitate care să implice contactul direct cu cetăţenii şi nu va avea voie să mai poarte arma, care oricum i-a fost ridicată încă de ieri, din momentul reţinerii. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBani uitaţi în bancomat și găsiţi de jandarmi
Articolul următorBugetele școlilor în trei viteze: încet, încetișor și pe loc!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.