Subcomisarul Florin Ionuț Axinia a câștigat concursul pentru șefia Secției de Poliției Rurală Ion Creangă, cu nota 7,12. Contracandidatul său, comisarul Petrică Bodron, nu s-a prezentat la interviul pe teme profesionale și a fost respins. Florin Axinia a fost împuternicit până acum la conducerea secției. Este unul dintre polițiștii pasionați de şah, el și fratele său obținând locurile IV, respectiv III, la recentul campinat național al MAI. Secția de poliție Ion Creangă este una din cele mai „întinse” din județ. Aproape ca un dreptunghi, cu lungimea de 75 km și lățimea de 35 km.

Polițiștii au în grijă 24.000 de locuitori, din comunele Pâncești, Poienari, Oniceni, Bozieni, Ion Creangă, Icușești și Valea Ursului. Punctele nevralgice sunt satele cu majoritatea locuitorilor rromi: Rocna, Bălușești și Solca.

Șefia Secției Ion Creangă a rămas vacantă după pensionarea comisarului șef Vergil Corjinschi. Polițiștii au birourile într-o fostă școală, în care funcționează și cabinetul unui medic de familie. (C.M.)

Articolul precedentMențiuni pentru chimiștii nemțeni
Articolul următorGALERIE FOTO Ionel Arsene, vizită neanunţată la Spitalul Judeţean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.