Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, a vrut să se convingă cu ochii săi că insectele au dispărut din secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJUN) Piatra Neamț. În acest sens, a efectuat în această după-amiază (22 mai) o vizită neanunțată. “Dacă se confirmă că mai sunt probleme, niște oameni trebuie să răspundă pentru ce vom găsi aici”, a spus din capul locului oficialul nemțean. Managerul Liviu Negelschi a lipsit de la această vizită fiind în concediu.

Ionel Arsene a fost întâmpinat de asistenta-șefă Daniela Caranfil, care l-a asigurat că gândacii au dispărut cu totul în urma efectuării dezinsecției. “Nu vreau să ne mai lovim de situații de genul acesta. Avem un plan amplu de reabilitare a acestei clădiri. Guvernul a alocat săptămâna trecută 5.570.000 de lei, noi am pus diferența de două milioane și urmează ca, până în toamnă, să finalizăm lucrările. Acum se lucrează la Corpul C și, după ce vom termina, vom muta copiii acolo pentru a începe lucrarea și la Corpurile A și B. Astăzi n-am găsit niciun gândac și chiar a fost un control inopinat. Situația poate fi una specială, pentru că avem un șantier aici și se lucrează”, a mai adăugat Arsene, care dorește ca lucrarea să se încheie în toamnă.

Reprezentantul constructorului, ing. Dumitru Grosu, de la SC General Construct, a avansat ca termen de finalizare luna ianuarie 2018. “Noi o să aducem forță de muncă mai multă, însă mai sunt și niște probleme cu proiectantul, pe care încercăm să le rezolvăm. Un termen realist ar fi începutul anului viitor, deși luna prevăzută inițial este mai 2018”.

Clădirea care adăpostește Pediatria nu a fost reabilitată niciodată de la darea în folosință. (Ana MOISE)

Articolul precedentPolițist pasionat de șah, șef la Secția Ion Creangă
Articolul următorProfesorul Vasile Dorneanu-candidatul PSD la Primăria Pipirig
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.