0:00

Un lucrător din cadrul Serviciului Rutier Neamţ a fost condamnat penal de magistrații Tribunalului, după ce a fost acuzat de mai multe fapte de corupție. Găucan Gheorghe Cosmin a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pentru trafic de influență, în formă continuată, 3 acte materiale. Judecătorii i-au interzis mai multe drepturi, între care ocuparea unei funcții care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 2 ani. Omul legii a fost, de asemenea, obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și trebuie să presteze 80 de zile de muncă neremunerată la Primăria Roznov sau Săvinești. Decizia instanței de fond, din 31 octombrie 2022, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Polițist nemțean condamnat pentru trafic de influență, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Inițial, polițistul a fost trimis în judecată în două dosare penale, ambele pentru trafic de influență, însă instanța a decis conexarea cauzelor într-un singur dosar. Fapte au avut loc pe parcursul anului trecut. Prima infracţiune ar fi avut loc în perioada 30 ianuarie – 30 martie 2021. Atunci poliţistul ar fi pretins şi primit, în mod direct şi indirect, suma de 4.900 de lei de la o persoană căreia i-a promis că-şi poate folosi influenţa pe care o are pe lângă colegii din cadrul Serviciului Rutier, pentru a reduce suspendarea dreptului de a conduce în cazul celui care a făcut plata.

De la altă persoană, polițistul a pretins şi primit, pe 15 ianuarie 2021, suma de 2.500 de lei, bani pentru care ar fi trebuit să-şi folosească influenţa pe care susţinea că o are pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Neamţ pentru a obţine un rezultat favorabil la alcoolemie, astfel încît acesta să obţină o soluţie de netrimitere în judecată. Pe 8 martie, de la aceeaşi persoană, el a mai cerut alţi 700 de lei.

(G.M.)

Articolul precedentPNRR – Febra mobilităţii a cuprins Neamţul: cereri de peste 10 milioane de euro!
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Implicarea femeilor în creionarea de politici publice este esențială”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.