spaga la politieOfițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Botoșani, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului Botoșani, au prins, în flagrant, joi, 29 octombrie, un agent de poliție din cadrul IPJ Botoșani – Serviciul Poliției Rutiere, în timp ce primea 3.000 €, precizează anchetatorii într-un comunicat de presă.

“În luna octombrie 2015, la nivelul SJA Botoșani s-a înregistrat plângerea penală a lui O.A.P. din care rezultă că, în intervalul iulie-octombrie 2015, polițistul, exercitând presiuni și amenințări asupra sa, i-a solicitat acestuia și familiei sale suma de 10.000 euro, folosindu-se de un incident rutier în care au fost implicați cei doi, dar în urma căruia agentul de poliție nu a suferit leziuni corporale care să atragă aplicarea art. 196 alin. 3 Cod penal. În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botosani desfășoară cercetări față de polițist sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, prev. de art. 207 alin. 1 și 3 Cod penal raportat la art. 13 ind. 1 din Legea nr. 78/ 2000, acesta fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore”, se menţionează în comunicatul citat.

La realizarea flagrantului, ofițerii de poliție judiciară din cadrul SJA Botoșani au beneficiat de sprijinul SJA Suceava si al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI). (ZCH NEWS)

Articolul precedentÎNGRIJORĂTOR Se fură pe rupte din supermarket-uri!
Articolul următorFC Ceahlăul, pauză de socializare până marţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.