0:00

Procurorii DIICOT Vaslui au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 6 persoane, inclusiv a unui poliţist de frontieră, pe care îi acuză de contrabandă cu ţigări. Măsura este urmare directă a percheziţiilor derulate duminică, 9 aprilie, de Direcția Generală Anticorupție (DGA) Vaslui. Totodată, procurorii DIICOT au mai dispus controlul judiciar față de alte două persoane. În sarcina agentului de poliție de frontieră s-a reținut „săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la contrabandă în formă continuată”.

Poliţist „căzut în plasa” DIICOT şi DGA! Ajuta contrabanda cu ţigări!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În fapt, la data de 20 septembrie 2016, în mod direct, acesta a pretins sume de bani în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, constând în aceea că, din proprie inițiativă, a propus unui colaborator autorizat în cauză înlesnirea introducerii în țară a unor cantități de țigări din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. De asemenea, în perioada 2015-2016, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de agent de poliție de frontieră, a înlesnit introducerea în România de țigări provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal”, precizează DGA Vaslui.

Poliţist „căzut în plasa” DIICOT şi DGA! Ajuta contrabanda cu ţigări!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015-2017, în zona Pieței Sfântul Ilie, din municipiul Bârlad, au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfăşurarea, în mod constant, de activităţi de primire, deţinere, transportare şi ulterior, de vânzare de ţigări aduse din Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă, grupări structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distribuție, comercializare și sprijin. Totodată, există indicii rezonabile că activitatea de introducere în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră”, se menţionează într-o informare a DIICOT.

Poliţist „căzut în plasa” DIICOT şi DGA! Ajuta contrabanda cu ţigări!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept, 10 autoturisme în vederea aplicării sechestrului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIDL închide magazinele pe 16 şi 17 aprilie! Angajaţii au liber!
Articolul următorSfânta şi Marea Luni – SINAXAR şi RUGĂCIUNE
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.