domnu

Scandalul generat de reținerea lui Marius Crăciun și de posibila audiere la DNA a consilierului județean Nadina Simion, de la PP-DD, a produs tot felul de reacții. Cea mai stupidă a venit de la filiala Neamț a Partidului Noua Republică, care s-a grăbit să transmită următorul comunicat de presă:

”Noua Republică cere demisia consilierilor judeţeni Nadina Simion și Ciprian Şerban

Noua Republică consideră necesară presiunea politică, publică şi morală din partea colegilor de consiliu şi a societăţii civile pentru depunerea mandatelor de către cei doi membri ai CJ Neamţ. Legăturile clare de afaceri dubioase cu Marius Crăciun, personaj obscur, dar influent, dat în urmărire internaţională, impun demisia Nadinei Simion şi a lui Ciprian Şerban din poziţiile pe care le deţin la nivelul Consiliului Judeţean.

Gestul ar fi unul care ar putea salva ceva din onoarea unui judeţ şi a unui oraş deja recunoscut pentru interlopi, asasinate, bombe şi afaceri dubioase. Cerem cu insistenţă demisiile celor doi politicieni care nu sînt cunoscuţi pentru retorică, proiecte sau politici, ci pentru evaziune, cămătărie şi sprijinirea unei platforme extremiste unde au plătit biletul accesului în poziţii de conducere a judeţului.

De asemenea, toţi consilierii judeţeni, primari sau consilieri locali care ştiu că ar putea fi vizitaţi de DNA sînt rugaţi să urmeze aceleaşi instrucţiuni. Ruşinea de a părăsi politica prin uşa din dos poate fi estompată de onoarea de a recunoaşte păcatele.”

Comunicatul nu este semnat de nimeni, așa că am îndrăznit să-l sunăm pe președintele filialei, Ciprian Domnu. Domnia sa a încercat să ne convingă că respectivul comunicat nu trebuie semnat, că este un fel de creație colectivă a partidului și că este absolut normal să fie așa. L-am întrebat despre acuzele pe care le-a adus creația colectivă cu privire la ”legăturile clare de afaceri dubioase cu Marius Crăciun” care impun demisia Nadinei Simion și a lui Ciprian Șerban. A susținut, cu convingere, că în comunicat  nu scrie așa ceva! Și că ne va suna el, dacă are ceva altceva de spus. Ne-a sunat și a confirmat că nimeni nu-și asumă în nume personal comunicatul.  Așa s-a sfârșit convorbirea cu reprezentantul unui partid care vrea schimbare reală, care vrea îndepărtarea actualei clase politice și, evident, să vină el la conducere.

Tipul de șmecher care profită de o situație, aruncă anonim cu rahat și apoi așteaptă efectul, este, din punctul nostru de vedere, mai rău pe termen lung decât ce face actuala clasă politică. Dacă este de ales între Domnu și Arsene, de exemplu, ultimul măcar are un pospai de recunoaștere prin vot. Domnu are în acest moment doar un site după care se ascunde și o doză de tupeu incomensurabil. Cu atitudinea asta îi prevedem o frumoasă ascensiune politică, alături de cei pe care-i critică acum. Iar în final nu putem decât cita din creația colectivă: ”Ruşinea de a părăsi politica prin uşa din dos poate fi estompată de onoarea de a recunoaşte păcatele.”

Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentDe pe bloc la mănăstire
Articolul următorPensionarii, fără gratuitate la transport?

1 COMENTARIU

  1. Pe Arsene si compania,alesi,vedem incotro ne indreptam si stim ca reprezinta clasa politica de 23 de ani, nu mai avem sperante. Tupeu trebuie sa recunosc ca cei de la Noua republica au,din moment ce au scris un comunicat despre personaje cecetate in mai multe dosare,personaje apropiate puterii foste si actuale,drept dovada ca nu am vazut in presa din Neamt ,comunicatul,desigur cu exceptia zch.ro,si interpretarile de rigoare.

Comments are closed.