elena_udrea

Protocolul de fuziune prin contopire, semnat sâmbătă între PNL și PDL, nu este pe placul deputatului Elena Udrea, cea care a părăsit PDL în favoarea noului partid PMP. Deputatul de Roman nu a ratat ocazia de a critica dispariția PDL, principalul responsabil fiind găsit tocmai Vasile Baga, președintele formațiunii: “Astăzi este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare! După ce au prăbuşit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei şi de două ori Preşedintele României, care a condus Romania şi a scos-o din cea mai grea criză economică a ultimilor 80 de ani, ducându-l la un jenant 12% la europarlamentare, cei care sunt în fruntea lui astăzi au ales să îl topească în PNL”, a scris, sâmbătă, pe pagina de socializare Elena Udrea.

Ea vede un viitor sumbru pentru democrat liberali și speră ca aceștia să-și găsească “un drum mai bun”: „Vasile Blaga şi ai lui visau cum vor lua 30% după despărţirea de Băsescu şi plecarea mea la PMP. Noul proiect politic este născut din resentimente faţă de Preşedinte într-o măsură cel puţin egală cu USL. Din multe puncte de vedere, avem de-a face doar cu o variantă mai soft a proiectului girat de Dan Voiculescu în urmă cu trei ani şi jumătate. O diferenţă este că acesta nu are nici pe departe tracţiunea electorală a vechiului USL. Şi nimic nu garantează că noul PNL nu se va duce iar în braţele lui Victor Ponta. Îmi pare rău de toţi cei marginalizaţi astăzi în PDL care vor fi puşi la colţ şi mai tare în noul PNL şi sper să-şi găsească un drum mai bun”.

Mesajul parlamentarului se încheie cu o nouă critică adusă lui Vasile Blaga, cel împotriva căruia a candidat pentru președinția PDL și a pierdut, alegând să formeze un nou partid: „Vasile Blaga spunea că – şi de va fi să rămână ultimul în PDL – el va stinge lumina, dar nu va pleca niciodată altundeva. Aşa este! Din păcate, astăzi se ţine de cuvânt, cel puţin în parte: stinge lumina PDL! Vasile Blaga spune: Adio PDL!”. (C. MATEI)