papagalii fara bilet

La pesedeu s-o intrat în filoxera alegerilor că după ce-o fost la dame și la juneți, iată că nici pensionarii nu au astâmpăr. Dom` colonel Murariu, aprig și erect ca pe vremuri s-o reales șăf peste seniori, care au poftă de politică, că de zacuști, ceaiuri și prișnițe li s-o acrit. Acum tre să remarcăm ghidușia lui dom` colonel, care le-o promis celor ce l-o votat că le dă un șpriț de vin de ziua pensionarului, ca pe vremuri, cu căni de lut servite de membre de partid cu piepții plini, dar nu de decorații. Noi tare ne-am bucura, dacă domnii seniori în frunte cu dom` colonel ar face un pic de instrucție cu mai tinerii membri, dar din aia de infanterie, cu atacuri aeriene la joasă înălțime, târâșuri pe coate și pă genunchi, că habar n-au cu ce se mănâncă o seamă de treburi bașca că mai și spun lucruri trăsnite.

Slavă Cerului, că uite că se mai gândește o seamă de oameni și la cei ce au trecut în dupăamniaza vârstei și care de obicei îs băgați în seamă de alegeri, adică din patru în patru ani. Ăsta den mijloc o vrut să închirieze o locantă să deie de băut la niște veri de-a lui și n-o găsit una liberă pe întăi. Că toate partidurile o pus mână de la picior și organizează zaiafeturi pentru pensionari, ca să voteze cum trebe la anu` la europarlamentoase sau baremi să face act de prezență. Acuma, noi am remarcat că se dă de băut și o friptură care să nu spargă protezele și de aia ne-am cocoșat de râs la inițiativa primăriei, care pe întăi lasă pensionarii să intre fără bilet la unu din muzee. De unde am dedus că cei de la premărie o remarcat că pe la muzeuri oamenii o cam bat în cap să face floare, așa că le-o dat de lucru pe unu octombrie. Bun și-așa.

La pesedeu nu se mai cheamă colegi care stau cu cartuș pă teava pixului, că ei pune întrebări incomode și o seamă de șăfi roșesc repede când e vorba de dus pe după vișini. Așa că nici la ultima nu s-o făcut excepție, viitoru` fost june șăf profitând de moment să se deie cu mușchii dă podele, că el le-o cerut la o seamă dă oameni să nu se duce la șădinți și nu partidu` cum zice o seamă. Acuma, noi știm cel puțin doi membrani dă partid, care jură pă carnet, că nea junele șăf nu era băut când o zis că pesediștii nu se prezintă la apel când vrea dom` Culiță, ci când vrea el. Cum era de așteptat, urecheala o venit pă firu` scurt și junele și-o repliat vorbele într-o conferință dă presă dișcretă și cu oameni aleși.