Politică ca la noi, n-are nimeni!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O geană aruncată prin piața mare cea de toate zilele, amin, ne-o relevat că o seamă de creștini care-și vindeau una-alta de prin grădină nu mai sunt. Făcând o inveștigație la litru, auzim că doamna viceprimare de la Piatra o tremis organele să face ordine, că nu se cade să fie debandadă pă trotoar și o seamă de producători consacrați are perderi dă cleienți pe motive dă prețuri. Acuma, că jăndarii și-or făcut treaba cumsecde e cum e, dar nu știm, dacă o raportat la doamna vice cum să face și cât plătește vânzătorii cu de toate den Grumăzești și de unde să face aprovizionarea crâșmelor restorant tot den piața, că ăsta den mijloc o avut colici și o seamă de neni s-o umflat la bozonare. E?

Ne-o vândut un nene o șmecherie de mai mare dragu` de făcut din bani negri, bani maro. Fiți atenți! Luați un mașinoi vechi, poate să fie și Range Rover, nu contează marca, se caută un văr de nene cu probleme cu legea, denumit generic interlop, se vinde la văr (cică) mașinoiu cu vreo treizeci de mii de marafeți, și bănetu` care nu știm de unde vine, se face maro, se poate plimba pe sub ghișee, ori se poate lua un mașinoi, nou nouț, iar văru lui ăsta de dă banu` stă bine mersi în casa lui c-o bere. Acuma, nu trebe să încercați musai, că rețeta s-o aplicat numai pe cale politică iar vărul necesar era a unui nene cu nume de care are doamnele pă chept, dar căutat asiduu de organe. Una peste alta, nici usturoi, dar mujdeiul, juri că-i vanilie.

Un nene șpionete care s-o prăvălit discret prin peceul de la noi, ne informază cum că un nene șăf și-o schimbat regulile de joc de acolo și merge la câte capete prinde. Și s-o prins de capul lui dom` Culiță (să trăiți!) ca să-i zică că el face și drege plus că votează și din picioare dacă trebe, apoi de capul liberalilor cu aceleași moșmande de făcut majorități și ca să fie tacâmul complect, s-o luat și de capu` junelui șăf de la pesedeu, cu care schimbă semeseuri tainice, ca să capete un post zemos într-o AGA, că deh, mai trebe un contracțel, mai niște bănuți de trecut iarna, și tot așa Acuma, la vremile astea de cod maro, noi zicem că orice mișcare de făcut un ban e aur curat, numai că trebe văzut dacă metoda este conformă cu derecția lui partidu`. Cumătru zice că nu-i musai, că în politică e vai ș-amar cu directivele, ideologia și practica civilă. Așa că la o judecată de gura sobii, nenea ăsta joacă ca-n politica de la noi, rămâne să vedem dacă e și cu banii înainte. Aferim!

Articolul precedentRăzboiu din PRM Neamț – Faza pe banii din cotizații
Articolul următorSe dau banii pentru încălzire