0:00

Poliția va angaja 3.694 de oameni din afara sistemului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn comunicat venit de la Guvern arată cât de mare este gaura din Ministerul Afacerilor Interne după deciziile care l-au depopulat. Practic, se face apel la oameni din afara sistemului care vor putea fi angajați prin concurs, în mai multe etape. Comunicatul este mai mult decât lămuritor: ” În vederea acoperirii nevoilor urgente din domeniul ordinii publice, Ministerul Afacerilor Interne va putea organiza, în mod etapizat, concursuri sau examene pentru ocuparea din sursă externă a 3694 de posturi vacante, potrivit unui memorandum discutat în ședința de Guvern de astăzi.

În prezent, MAI se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieșirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către polițiștii și cadrele militare în activitate, dar și din alte cauze, cum ar fi demisii, transfer etc.

Deficitul de personal are un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuțiilor legale în cadrul structurilor de ordine publică, dar și în cadrul structurilor neoperative, structuri care asigură fie suportul necesar îndeplinirii misiunilor de ordine și siguranță publică, fie au ca atribuții specifice furnizarea unor servicii către populație, cum este cazul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date etc.

De asemenea, și în ceea ce privește instituțiile prefectului se impune deblocarea unor posturi și încadrarea cu personal de specialitate, având în vedere faptul că vacantarea posturilor a determinat redistribuirea sarcinilor și încărcarea excesivă cu atribuții a personalului existent.” (V.B.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO Aerostar-Dinamo 0-1, nocturna şi un stadion pe jumătate plin!
Articolul următorSe lucrează iar la Permise și Înmatriculări: Sâmbătă program normal!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.