0:00

O dată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când traficul este supraaglomerat pe principalele străzi din Târgu Neamț, Formațiunea Rutieră din cadrul poliției orașului va avea dificila sarcină de a se ocupa de siguranța traficului.

Poliția Rutieră Târgu Neamț: Sfaturi utile pentru șoferi și pietoni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn acest sens, Formațiunea Rutieră Târgu Neamț oferă și câteva sfaturi utile participanților la trafic dar și pietonilor: Dacă porniți la drum cuplați centura de siguranță, atât a dvs., cât și a pasagerilor, rulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi efectuați fiecare manevră numai după o temeinică asigurare, țineți cont că la intrările și ieșirile din oraș se pot forma blocaje rutiere temporare, păstraţi-vă calmul și nu uitaţi de politeţea rutieră, respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule. Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă să se asigure temeinic înaintea traversării străzilor. Important, nu urcați la volanul mașinii dacă ați consumat alcool, iar dacă dacă ești părintele, copilul, ruda, prietenul unui conducător auto care tocmai urcă la volan după ce a consumat băuturi alcoolice – Oprește-l la timp!

Poliția Rutieră Târgu Neamț: Sfaturi utile pentru șoferi și pietoni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru ca noi toți să putem petrece acestă Sfântă sărbătoare în liniște mizăm și pe responsabilitatea fiecărui cetățean am considerat că e de datoria noastră să facem aceste recomandări. Să ne păstrăm credința și speranța, să fim mai solidari, cumpătați, să-i iubim și protejăm pe cei de lângă noi!  Crăciun liniștit! Lucrătorii de Politie Rutieră vor fi în permanență la datorie, nu pentru a sancționa ci pentru a preveni!, ne-a declarat comisar Marius Cîrjă”, șeful Formațiunii Rutiere Târgu Neamț.

C.T.S

Articolul precedentAngajații au liber și luni de Crăciunul 2022, ce unități funcționează de sărbători
Articolul următorCumpărături pe ultima sută de metri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.