Astăzi, 3 martie, după expirarea termenului în care puteau fi depuse contestaţii, se poate spune că Poliţia Roman are adjunct cu acte în regulă. Este vorba despre comisarul şef Constantin Radu, care a fost împuternicit pe funcţie şi a obţinut cea mai mare notă la interviul pe teme profesionale: 9 curat.

Notă bună (în jur de 8,30) a luat şi al doilea clasat: Mihai Agache, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani. Adrian Niţă, de la Biroul judiciar, a încheiat şirul candidaţilor, tot cu notă peste 7, pentru că Daniel Lungu, şeful Secţiei Rurale Sagna, nu s-a mai prezentat la concurs.

Şi aşa, după ce în primă fază ofiţerii n-au reuşit să treacă de pragul obligatoriu al notei 7, de data asta au demonstrat că au înţeles îndemnul colegilor: „În viaţă mai şi cazi, dar măcar să cazi de pe un cal frumos, nu de pe o mârţoagă”.

Seria „bătăliilor” pentru funcţii continuă pe 9 martie, când are loc concursul pentru ocuparea funcţiei de adjunct al Poliţiei Piatra-Neamţ.  Lista candidaţilor cuprinde 6 nume. (C.M.)