Poliția Neamț rămâne fără ambii adjuncți, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Comisarul șef Stelică BEZIM
Poliția Neamț rămâne fără ambii adjuncți, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Comisarul șef Ioan ANDRIEŞ

Legea pensiilor MAI, favorabilă anul acesta celor care se retrag din sistem, lovește la vârful Poliției Neamț. Ambii adjuncți ai inspectorului șef se vor pensiona până la sfârșitul anului. Primul, care și-a depus deja raportul, și va pleca din instituție, începând cu data de 2 decembrie, este comisarul șef Stelică Bezim. În condițiile în care coordonează toate structurile de ordine publică, iar pe 11 decembrie sunt alegerile parlamentare, pensionarea sa nu vine în cel mai potrivit moment.

Celălalt adjunct, comisarul șef Ioan Andrieș nu și-a depus încă raportul, însă este posibil să plece și el la jumătatea lunii decembrie. Cel puțin așa și-a anunțat intenția. Cine le va lua locul, cu statutul de interimari, până se va organiza concurs, nu se știe deocamdată.

„Atributul de împuternicire a unor ofițeri pe funcțiile care vor rămâne vacante aparține direct IGPR, deci eu nu prea am multe de spus în această privință”, ne-a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț.

Printre cei 10 polițiști care și-au depus rapoartele de pensionare în ultimele câteva zile se numără și trei șefi de post cu state vechi, buni cunoscători ai „situației operative” din localitățile în care au lucrat. Este vorba despre  agenții șefi principali Dumitru Roca, de la Dobreni, Vasile Barcan, de la Gârcina și Ermil Paraschiv, de la Podoleni, ultimul având un rol important în descoperirea a doi criminali. (C.M.)

Articolul precedentUn bărbat din Bălțătești a dezgropat 35 de cartușe
Articolul următorPrima înfrângere pentru Futsal Ceahlăul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.