Direcţia de Poliţie locală a municipiul Roman a derulat, săptămâna trecută, o serie de activităţi specifice. Au fost  legitimate 188 de persoane, din diverse motive. A fost sancționat un cetățean care cerșea în parcarea unui magazin cu o amendă de 200 de lei, în conformitate cu prevederile  Legii 61/1991R. Au fost sancționate cu amendă în valoare de 200 de lei două persoane care au adresat injurii şi au săvârşit gesturi obscene în public. Au fost surprinse trei persoane care  depozitau deşeuri pe domeniul public și au fost avertizate două persoane, iar celei de-a treia (pentru recidivă) i  s-a aplicat o  amendă de   300 de lei, în conformitate cu prevederile  H.C.L. 133/2009 M.

Unii cetățeni care încalcă diverse prevederi legale sunt invitați în scris la sediul Poliției Locale pentru formalități. Cei care aleg să nu se prezinte riscă amenzi, așa cum a fost cazul a 11 cetățeni doar în săptămâna trecută și care au fost sancționați cu amenzi în sumă totală de 2.100 de lei. A fost surprinsă și amendată pe loc o persoană care  arunca pe jos coji  de seminţe. Conform  H.C.L. 133/2009 M amenda a fost în valoare de 50 lei. Poliția locală a ”făcut circulație” în proporție semnificativă săptămâna trecută, încasând din amenzi nu mai puțin de 13.550 de lei de la 89 de romașcani. Aceștia, au comis diferite abateri: au staţionat neregulamentar (sub incidenţa indicatorului „Oprirea interzisă”, pe prima bandă a bd. Roman Muşat, pe trotuare, spaţii verzi, pe zonele haşurate ori locuri de parcare închiriate  ale persoanelor cu dizabilităţi ori cele special amenajate pentru taxi  sau care blochează căile de acces) ori care nu au achitat taxa de parcare.

În săptămâna care a trecut, la dispeceratul Poliției Locale Roman au fost înregistrate 82 sesizări şi plângeri ale cetăţenilor, cu privire la: staţionarea neregulamentară a autoturismelor; tulburarea liniştii publice prin muzică (din autoturisme sau provenind de la grupuri de tineri); adresare de injurii în public; depozitarea gunoaielor menajere și molozului pe domeniul public (str. Banatului, zona comercială Favorit); persoană fugită din spital (dată în consemn de Poliţia națională – a fost găsită de către un echipaj al Poliţiei Locale şi anunţată ambulanţa). Efectivele care au participat la aceste acțiuni au fost:  3 echipaje (patrule) auto și  10 echipaje (patrule) pedestre.

Poliția locală  Roman asigură, zilnic,  ordinea şi siguranţa elevilor şi a cetăţenilor în imediata vecinătate a principalelor unităţi şcolare: Colegiul Naţional „Roman Vodă”, Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic ,,Danubiana”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”și  Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Poliția mai monitorizează părculeţele de joacă pentru copii,  str. Anton Pann (în special zona bl. 28A şi 33), bd. Republicii, str. Dumitru Mărtinaş şi întreg cartierul Danubiana pe timpul nopţii, ca măsură de prevenire a faptelor antisociale și supraveghează artera ocolitoare de Vest pentru prevenirea depozitării de deşeuri. (D.A.)

Articolul precedentUn an de închisoare pentru comerț ilegal cu artificii
Articolul următorŞoferi depistaţi în stare de ebrietate în zona Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.