iasi afis inselaciuneÎn perioada august – decembrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Iași și Corpul Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Iași, derulează proiectul FII PRECAUT, NU TE LĂSA ÎNȘELAT! destinat reducerii riscului de victimizare în rândul persoanelor în vârstă, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Iaşi.

“Principalele activități vizate de acest demers preventiv constau în diseminarea mesajelor preventive către populație, prin distribuirea de material de informare (afișe, fly-ere, etc.), dar și prin organizarea de întâlniri cu persoanele în vârstă în cadrul cărora să fie prezentate modurile de operare ale escrocilor, cum să recunoască o păcăleală și cum trebuie să reacționeze atunci când identifică un astfel de infractor.

iasi afis inselaciune 02O primă acțiune de amploare în cadrul acestul proiect se derulează în municipiul Iași, în zilele de 9 și 10 septembrie a.c., prin Serviciul de Investigații Criminale, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliția Municipiului Iași – Secțiile 1-6 de Poliție. Pe parcursul celor 2 zile polițiștii vor distribui circa 2.000 de pliante și afișa 1.200 de postere în scări de bloc și alte locuri aglomerate. Totodată în cadrul activităților de distribuire a acestor materiale polițiștii vor transmite recomandări utile cetățenilor în scopul reducerii riscului de victimizare”, se menţionează în comunicatul citat.

Proiectul FII PRECAUT, NU TE LĂSA ÎNȘELAT! beneficiază de un buget de 8.000 de lei alocat de Consiliul Județean Iași și destinat realizarii materialelor de informare necesare. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPoliţia se pregăteşte de începerea şcolii: ÎNVAŢĂ-L SĂ CIRCULE CORECT PE STRADĂ!
Articolul următorVizită de verificare a lucrărilor de reparații și modernizare din Piatra Neamț GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.