spital upu

Joi, 25 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, susțină de președintele Consiliului Județean Neamț, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost lansat proiectul de reabilitare și reorganizare a corpului A al SJU Neamț, mai precis a Policlinicii din Piatra Neamț. Este vorba despre Programul Operațional Regional  – Axa prioritară 3- Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Ambulatoriului Integrat, Corp A al Spitalului Județean Neamț, cu o valoare totală de 4.622.284.49 lei din care care 73.963.15 lei este contribuția de cofinanțare a proiectului din partea Consiliului Județean Neamț. Pentru o perioadă de 17 luni, începând cu data de 29 iulie, firma General Construct va opera lucrări de intervenție pentru repararea elementelor structurale și a instalațiilor electrice și sanitare interioare, va reabilita termic clădirea prin montarea tâmplăriei PVC și prin hidroizolații la planșeul exterior și acoperiș și va schimba pardoseala din linoleum cu pardoseli tip tarket. În cadrul acestui proiect Policlinica din Piatra Neamț va primi și dotări cu echipamente necesare funcționării cabinetelor medicale. Pe lângă dotările cu echipamente specifice, Ambulatoriul de specialitate din Piatra Neamț va fi înzestrat cu grup electrogen propriu, centrală de incendiu, lift pentru 17 persoane, centrală telefonică digitală și echipamente IT și software pentru toate cabinetele.

„Acesta nu este singurul proiect”

”Implementarea proiectului implică dezvoltarea infrastructurii de sănătate din Piatra Neamț și se va asigura astfel cadrul necesar creșterii calității vieții populației din Neamț prin asigurarea unor servicii medicale de calitate și prin reducerea cheltuielilor actuale cu întreținerea și reparațiile echipamentelor uzate și învechite moral. Deci, iată că deși traversăm o perioadă de criză și toată lumea se plânge de lipsă de fonduri, prin demersurile făcute de Consiliul Județean Neamț și a întregii echipe de la Dezvoltare am reușit să aducem acești bani în Neamț. Și acesta nu este singurul proiect pus în practică și mă refer la fondurile de peste 200 de miliarde de lei obținute pentru Spitalul de la Ștefan cel Mare, la cele peste 23 de miliarde de lei pentru fostul Spital de la Roznov sau la cele 6,6 miliarde de lei aduse pentru stația de epurare a comunei Agapia. Iată că în județul nostru se poate intra în normalitate. Și mai am o surpriză, tot pentru Spitalul Județean, pentru modernizarea spitalului nou și pentru refacerea acoperișului”, a declarat Culiță Tărâță, președinte al CJ Neamț.

”Acum 40 de ani lucram la Spitalul Nou. Atunci era altceva, nu dispuneam de atâtea mijloace și de atâtea materiale, acum va fi altfel. De luni începem lucrările, termenul nostru de finalizare a lucrărilor este de 12 luni. E o lucrare care trebuie să iasă foarte bine și care să ne reprezinte, atât pe noi ca și constructori cât și pe cei din conducerea județului și a acestei unități sanitare”, a precizat Mihai Bărbieru, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al General Construct, firmă care va reabilita Policlinica din Piatra Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentVinul dulce multe-aduce…
Articolul următorLa Poiana Teiului se reia tradiția