Policlinica din Târgu-Neamț, scoasă la vânzare?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Miercuri, 27 august, în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliul Local, s-au dezbătut cele 23 de proiecte de hotărâre care erau programate pe ordinea de zi a ședinței legislativului târgnemțean de ieri după-amiază. Membrii din cele trei comisii de specialitate au avut mai multe intervenții, în special la proiectul referitor la aprobarea cuantumului și a condițiilor de acordare a indemnizației pentru membrii comisiei de vânzare și a comisiei de soluționare a contestațiilor privind vânzarea spațiilor proprietate privată a orașului Târgu-Neamț cu destinația de cabinete medicale, precum și a spațiilor în care se desfășoară activități conexe actului medical. Practic, prin aprobarea acestui proiect, spațiile medicale din cadrul Policlinicii Spitalului Târgu-Neamț, cât și trei dispensare vor fi scoase la vânzare. Consilierul PP-DD Gheorghe Trofin, membru în Comisia de Urbanism, a fost singurul care s-a opus acestui proiect. Alesul local consideră că, prin scoaterea spațiilor medicale din Policlinică la vânzare, practic și Policlinica este scoasă la vânzare.

„Nu sunt de acord să vindem Policlinica spitalului”, a spus acesta. Viorel Marian, de la PSD, a intervenit în favoarea vânzării spațiilor, pe considerentul că, în urma preluării lor de către medici, acestea vor avea utilitate medicală în continuare, fiind în beneficiul cetățenilor, cât și a medicilor. Intervenția viceprimarului Traian Humulescu a fost hotărâtoare pentru votul final.

„Banii proveniți de pe urma vânzării acestor spații medicale vor fi folosiți pentru investiții la spital”, a spus vicele. În final s-a stabilit ca indemnizațiile membrilor celor două comisii să fie de 2% din suma de vânzare a spațiilor. Procentul de 2% se va împarte în mod egal la 16 membri din cele două comisii. Din comisii vor face parte reprezentanți ai DSP, Colegiului Medicilor din Neamț, Colegiului Medicilor Dentiști din Neamț, Finanțelor Publice Neamț, doi consilieri locali, Vali Timișescu (PNL) și Valeriu Bârsan (PSD), dar și doi membri proveniți din aparatul de specialitate al primarului. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPrimarul Ştefan, ameninţat cu moartea
Articolul următorTârgu-Neamț, mai mare cu 800 de hectare

1 COMENTARIU

Comments are closed.