Podul de peste pârâul Cuejdi, în zona Pieței Centrale din Piatra Neamț, va fi supralărgit și modernizat. Proiectul se află încă în faza de obținere a avizelor, însă conducerea Primăriei Piatra Neamț estimează că lucrările vor începe cel târziu în primăvara anului 2019. Nu se cunosc costurile totale ale lucrărilor, pentru că încă se fac evaluări și nici nu au fost identificate sursele de finanțare.

“Intenționăm o supralărgire, pentru că este o obturare a traficului rutier acolo, care crează blocaje. Deocamdată nu știm care sunt costurile, vom încerca să-l introducem într-un proiect european, care să cuprindă un tronson mai mare de modernizare a respectivei străzi”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

Odată obținute toate avizele, din punct de vedere tehnic, supralărgirea se va face treptat, pe câte o bandă, astfel încât circulația să nu fie închisă pe timpul lucrărilor.

“Sunt făcute studiile de fezabilitate, mai trebuie câteva avize. Ne trebuie avizul de la Sistemul de Gospodărire a Apelor. Este în funcție de viteza apei, depindem de condițiile impuse de de SGA, după care se va stabili cu exactitate cum va fi pus proiectul în practică. Cert este că trebuie făcute 4 benzi de circulație, pentru a degreva traficul pe centura municipiului Piatra Neamț”, a explicat Bogdan Gavrilescu, viceprimar al municipiului Piatra Neamț. (E.C.)

1 COMENTARIU

  1. or sa faca ei podul ala la anu’ si la multi ani! daca in mintile lor luminate, (in)competentii de la primarie ar desfiinta parcarea de pe dreapta, de dupa pod, pe sensul de mers spre statia de salvare, circulatia ar fi de doua ori mai lejera, pentru ca n-ar mai fi nevoie nici de trecerea de pietoni care face legatura cu parcarea respectiva. ar mai trebui doar sa inceapa sa-i taxeze si pe comerciantii din piata pentru ca ocupa jumatate din locurile de parcare cu microbuze si camionete si s-ar face destul loc. da’ e greu, trebuie neuroni functionali, orientati spre a-si face treaba posesorii lor in interesul comunitatii, nu al spagilor si comisioanelor.

Comments are closed.