0:00

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a a început astăzi, 11 iunie, la ora 9:00, cu proba scrisă la limba și literatura română. Singura problemă, legată de o pană de curent, a fost semnalată Comisiei județene de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” Borca.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Pană de curent la Liceul „Mihail Savodeanu” Borca, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La ora 8:15 am fost anunțat că în două săli de clasă de la liceul din Borca se arsese siguranța, dar până la ora 8:50 problema se rezolvase. Subiectele au fost descărcate în sistem la ora 8:30, au fost multiplicate până la ora 8:55, astfel că examenul a început la ora 9:00. Nu au fost prelungiri majore, mai mult de cinci minute”, a declarat prof. Ioan Milea, inspector școlar adjunct, președintele Comisiei județene de evaluare națională.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Pană de curent la Liceul „Mihail Savodeanu” Borca, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAbsolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție două ore pentru proba de astăzi. Examenul este supravegheat video și audio, în toate sălile unde se desfășoară proba, în camera pentru depozitarea bagajelor elevilor, în camera unde se descarcă și se multiplică subiectele, acolo unde se scanează lucrările, în sălile în care se predau, se preiau și se depozitează lucrările scrise ale elevilor. Aceștia nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, poșete, manuale, notițe, cărți, dicționare și alte materiale scrise, nu au voie cu telefoane, tablete, căști, nu au voie să comunice între ei. Conform metodologiei, acestea sunt considerate tentative de fraudă sau fraudă și elevii riscă eliminarea din examen. (C.I.)

Articolul precedentMotocicletă lovită de mașină în apropierea Gării Roman
Articolul următorPodul de peste Cuejdi de la Piața Centrală va fi modernizat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.