Partidul Național Liberal rămâne consecvent deciziei de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, indiferent de poziția exprimată de Partidul Social Democrat. În acest sens, Cabinetul Orban va identifica toate căile constituționale de punere în aplicare a acestei decizii, după cinci ani în care PSD s-a opus constant revenirii la sistemul de alegeri a primarilor în două tururi. Există serioase temeri că PSD va continua să saboteze discutarea acestei teme în plenul Parlamentului, principala sa grijă fiind conservarea rezultatelor în cele peste 1.700 de localități în care are primari.

O decizie a cabinetului Orban în acest sens este așteptată și de marea majoritate a cetățenilor României care, la ultimele alegeri, europarlamentare și prezidențiale, s-au pronunțat clar pentru normalitate, o normalitate din care PSD nu poate să facă parte pentru modul cinic în care a guvernat în ultimii ani.

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin este încă un pas pentru consolidarea democrației. Acest tip de vot conferă o legitimitate crescută primarilor care trebuie să fie aleși cu votul majorității comunităților locale. Cazuri în care un primar a fost ales cu voturile a doar 15%-20% dintre locuitori nu trebuie să mai existe.

Eugen Țapu-Nazare, Viceliderul Grupului PNL din Senat

Articolul precedentProblema apei în zona Roman în Comitetul pentru Situații de Urgență
Articolul următorTot mai mulți nemțeni diagnosticați cu tulburări mentale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.