pui pentru fenechiuPe mailul redacției noastre a sosit un material intitulat, cu majuscule, ”DREPT LA REPLICĂ AL PNL IAŞI”. El este adresat, se pare, întregii prese zonale, pentru a arăta cum o publicație din Vaslui a îndrăznit să publice o știre despre Relu Fenechiu, care, din penitenciarul Vaslui, între o cafea servită la cameră, un pui la rotisor și o tacla cu alți doi foști liberali arestați( am spus foști, parol!) ar da indicați și ordine prin intermediul altui liberal, șef de aeroport, în privința mersului în filiala liberală ieșeană. Dreptul la replică îl publicăm pentru amuzament, pentru că nu se înțelege foarte clar dacă e vorba de dezinformări cu privire la puii la rotisor, la vizitele șefului aeroportului din Iași sau despre condusul filialei de către Fenechiu. Așa aflăm că filiala nu primește comenzi de la fostul liberal, asta, până la noi ordine. Cât privește atingerea gravă a imaginii filialei PNL Iași, probabil că ea are de-a face cu faptul că a fost condusă cu pricepere și fără să facă
vreo opoziție, chiar de către cel de care se dezic acum. Pentru posteritate, iată textul de la PNL:

”Conducerea filialei locale a PNL Iași a luat act cu stupoare de așa-zisele informații apărute în cotidianul „Vremea Nouă” din Vaslui. Sub titlul „Cum trăiesc politicienii corupți din pușcărie: cu ziare la cafea și pui la rotisor”, cotidianul publică o serie de minciuni, dezinformări, speculații care aduc atingere gravă imaginii PNL Iași. Este un șir întreg de calomnii care, din păcate, s-au răspândit pe site-uri, bloguri și chiar pe paginile online ale unor ziare cu audiență națională.

PNL Iași constată că se încearcă fabricarea unei realități paralele, după tehnici primitive de dezinformare.
Sub pretextul unor declarații pe surse, cotidianul respectiv acreditează ideea că Relu Fenechiu ar conduce PNL Iași din pușcărie și că, mai mult, ar primi vizite din partea membrilor de bază ai filialei locale. Aceste afirmații sunt 100% mincinoase și sunt parte a unui joc murdar.
Conducerea filialei județene a PNL Iași respinge cu fermitate aceste derapaje de la normele deontologice ale profesiei de jurnalist, de la rolul și menirea presei. Liderii PNL nu îl vizitează, nu se sfătuiesc cu el, nu primesc ordine sau sugestii – pe scurt: nu este nicio legătură între planurile noastre politice și persoana fostului liberal.
PNL Iași nu are nicio legătură cu fostul președinte al filialei Relu Fenechiu.
Pentru corecta informare, conducerea filialei Iași a PNL solicită publicarea prezentului drept la replică și își rezervă dreptul ca pe viitor, dacă aceste practici continuă, să se apeleze, inclusiv, la instanțele de judecată.”

Departamentul de Comunicare al PNL Iași

Articolul precedentBătrânele de la Humuleşti au sfârşit intoxicate cu monoxid de carbon
Articolul următorTârgu-Neamţ: Consiliul Local a ieşit din hibernare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.