“Vizita președintelui PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, în județul Neamț a fost prezentată cu mare fast în fața opiniei publice. Social democrații au făcut asta ca să acopere practicile incorecte prin care mai mulți primari PSD din localitățile din județ își desfășoară campania electorală: prin amenințări la adresa candidaților liberali, șantaj ascuns și alte practici nedemocratice, pe care social democrații le-au promovat de-a lungul ultimilor 26 de ani.
PNL Neamț condamnă practicile nedemocratice ale edililor PSD, care pare că l-au luat drept model pe președintele PSD Liviu Dragnea.
Nu ai cum să nu te bucuri atunci când adversarul tău politic își face campanie având în frunte un personaj condamnat în urma unui dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Nemțenii știu: cine se asemănă se adună. Iar dorința nemărginită a liderilor nemțeni ai PSD de a se vedea în poze lângă șeful cel mare condamnat, vorbește de la sine.
Chiar dacă pentru PNL Neamț această vizită a fost de bun augur, nu putem să nu ne arătăm mâhniți de modul în care PSD înțelege a duce această campanie electorală. Că ai păstrat în funcția de președinte al partidului un personaj ce tocmai a primit o condamnare definitivă e până la urmă o chestiune de bucătărie internă ce va fi sancționată la urne de români, dar să și defilezi cu același personaj în campanie nu poate însemna decât o ofensă la adresa nemțenilor și a tuturor celor care cred că această țară se poate face bine prin eradicarea corupției și prin sancționarea celor care încalcă legea. Observ însă că n-a fost o scăpare pentru PSD Neamț: candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț, domnul Liviu Harbuz, împarte materiale de campanie cu imaginea lui Victor Ponta pe ele. Deci nu doar un condamnat în campania PSD Neamț, ci și un fost premier trimis în judecată pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Din păcate, aceste lucruri nu sunt întâmplătoare. PSD și-a făcut o politică internă din ignorarea oricăror criterii de integritate, iar politica se aplică cu succes și în Neamț. Nu pot citi altfel informația scoasă la iveală nu cu mult timp în urmă de Inițiativa pentru o Justiție Curată: 5 primari din Neamț care au problemele penale candidează din nou la aceste alegeri locale. Toți de la PSD.
În altă ordine de idei, așa cum și-a făcut deja un obicei, de la PSD o ofensa nu vine niciodată singură. Ci însoțită de multă manipulare și de minciună. Domnul Dragnea a ținut neapărat să aibă în județul Neamț câteva momente de pierdere a contactului cu realitatea și a afirmat că România s-a dezvoltat cât a fost PSD la guvernare. L-aș întreba pe domnul Dragnea dacă ai săi colegi de la Neamț nici măcar în discuțiile din spatele ușilor închise nu l-au ținut la curent cu statisticile. O să încerc să-i ofer eu câteva informații de bază. Numărul de șomeri din județul Neamț în momentul în care Victor Ponta a devenit premier (aprilie 2012) era de 9192 conform statisticilor raportate de AJOFM Neamț. Conform aceleiași instituții, la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, cu puțin timp înainte de plecarea guvernului Ponta – Dragnea – PSD, numărul șomerilor din Neamț era 11641. În altă problemă crucială pentru dezvoltarea Moldovei și a Neamțului, mă refer aici la Autostrada Moldovei care să lege regiunea de Transilvania, după mai bine de trei ani de guvernare PSD proiectul șoselei de mare viteză a rămas doar pe hârtie. Acestea sunt principalele probleme ale nemțenilor: locurile de muncă și infrastructura rutieră. Care a fost “performanța” guvernului PSD legat de cele două nevoi ale nemțenilor? Autostrada a rămas doar pe hârtie, iar milionul de locuri de muncă promis nu doar că nu s-a distribuit în Neamț, ci PSD a reușit ca în peste trei ani de guvernare să mai aducă un plus de 2500 de șomeri. Domnule Dragnea, domnilor lideri ai PSD Neamț, spuneți-le adevărul nemțenilor: victoria voastră în alegeri va însemna același lucru ca anii de guvernare – număr de șomeri în creștere și autostradă rămasă doar pe hârtie”. (Departamentul de comunicare al PNL Neamț)