0:00

Deputatul Dorin Ursărescu și senatorul Eugen Țapu au susținut joi, 6 martie o conferință de presă, pentru a explica motivele pentru care PNL s-a retras de la guvernare. Liberalii se plâng că le-a fost refuzată nominalizarea lui Klaus Johannis şi că li s-a refuzat posibilitatea de a-şi pune în practică politicile publice. Mai mult, aceștia susțin că, deși PNL a ieșit de la Guvernare, la nivel local încă așteaptă răspunsuri de la foștii colegi de alianță în privința ruperii USL și cred că în CJ Neamț ar fi ideal ca orice alianță să-l includă pe președintele CJ Culiță Tărâță, pentru că altfel nu va fi liniște.

”PNL a respectat USL în CJ, mai ales că nu am avut parte de tovărășia PSD, aici în Neamț e altceva. Libertatea este deplină la nivel local, dar în Neamț e o luptă în care cetățenul nu se regăsește pe nicăieri, această luptă are în spate interese pur economice. Chiar și când UNPR era în tabăra cealaltă era la fel. Am cerut să fie liniște, majoritatea care îl exclude pe președintele Tărâță este o sursă de gâlceavă. Pentru buna funcționare e de preferat să avem o majoritate, care să-l includă pe Culiță Tărâță, și care să permită să funcționeze lucrurile”, a spus Ursărescu.

În privința colaborării dintre PSD și PDL, la nivel de județ, președintele Dorin Ursărescu crede că lideri locali ai celor două partide au fost sfătuiți de la centru, încă de acum un an în urmă să ignore colaborarea cu PNL și înțelegerile făcute în cadrul alianței USL.

”În acea perioadă, aici la Neamț, domnul Arsene împreună cu cei de la PDL au fost la București, au fost mângâiați pe creștet și li s-a spus dați-ii dracului pe ăia de la PNL și puneți-vă oamenii voștri. Astfel, l-au schimbat pe Gabriel Vișan din funcția de vicepreședinte al CJ și au păstrat oamenii PDL în diverse funcții, iar un exemplu clar este Apa Serv”, a mai spus Ursărescu. (I. CĂLIN)

Articolul precedentUn mincinos rămas fără funcție / Dumitru Acatrinei de la ARR
Articolul următorDemolare cu „cântec” în mijlocul orașului