0:00

PNL: ADEVĂRUL despre Blaga și Gorghiu la Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu sunt așteptați la Piatra Neamț și în județ la sfârșitul săptămânii viitoare. Vizita începe vineri după-amiază (26 iunie) și acoperă întreaga zi următoare. Era prinsă în agenda celor doi cu suficient timp înainte, astfel că nu este o consecință a întâlnirii politice de criză de marți, 16 iunie, de la București. În prezența lui Vasile Blaga și a celor doi secretari generali, Marian Petrache și Gheorghe Flutur, s-a convenit în regim de urgență asupra unei împăcări funcționale între fracțiunile reprezentate de Mugur Cozmanciuc (PNL-PNL) și Alexandru Drăgan (PNL-PDL). Alina Gorghiu nu a participat. Nici alte figuri politice locale. Se spune că inițial vizita liderilor PNL ar fi trebuit cuplată cu o acțiune reprezentativă la nivel regional pentru femeile liberale, dar a intervenit problema costurilor. De când senatorul Eugen Țapu a dispărut din prim-planul organizației au dispărut și finanțările generoase.

Întâlnirea de la București s-a ținut sub presiunea timpului întrucât Drăgan pleacă la Bruxelles, nefiind însă clar dacă la Comitetul Regiunilor sau în vizită de familie. Oricum, se preconizează că săptămâna viitoare vom fi martorii așteptatei conferinței de presă comune susținută de Cozmanciuc și Drăgan. Până atunci există indicii că s-ar lucra intens la programul vizitei lui Blaga și Gorghiu. Sarcina revine fracțiunii de proveniență PDL, însă nu pot trece ostentativ peste capul colegilor. (Viorel COSMA)

Articolul precedentFostul prefect cere daune de un miliard
Articolul următorDrept la replica – primarul orasului Tirgu Neamt, Daniel Harpa “Târgu-Neamț: Cum se cheltuie 70.000 lei sub egida lui Mircea Diaconu”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.