Sâmbătă, 7 aprilie, la Casa Culturii “Ion Creangă” din Târgu Neamţ mai mulţi lideri PNL de la nivel naţional şi judeţean, alături de membri de partid din zona Târgu Neamţ s-au întâlnit pentru a-l susţine pentru încă un mandat în Parlamentul European, pe liberalul Siegfried Mureşan.

Pe scenă au urcat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, vicepreşedintele Sebastian Burduja, consilierii judeţeni Mihai Stoica, Aurel Aciocârlănoae, Daniel Vasiliu şi Mircea Ciudin, fostul prefect George Lazăr, primarii PNL de Bălţăteşti, Răuceşti, Ghindăoani, consilieri locali de Târgu Neamţ, Maria Vrînceanu, Costel Iliescu, Daniel Cozma şi alţi lideri judeţeni.

Mugur Cozmanciuc: „Vă mulţumesc că am fost împreună aici, astăzi. Apreciez acest efort. Vă mulţumesc tuturor că aţi dat curs acestei invitaţii. Îi mulţumesc colegului nostru Andrei Aciocârlănoae, preşedintele PNL Târgu Neamţ, care astăzi nu este aici, dar care îşi serbează ziua de naştere şi-i urăm La Mulţi Ani. La cât mai multe victorii. Cred că astăzi, în această sală şi pe această scenă sunt persoane care pot face parte din generaţia de aur în politică, dacă avem grjă unii de alţii, dacă suntem corecţi şi dacă muncim. Avem nevoie de victorii şi le vom obţine. Să aveţi încredere în PNL că va câştiga aceste alegeri la europarlamentare. Şi vreau să le câştigăm şi la Neamţ”.

Siegfried Mureşan: „Vreau să dăm un semnal foarte clar, şi anume că europarlamentarii PNL nu uită Moldova. Este esenţial pentru România să conectăm Moldova de restul ţării. Proiectul Autostrada Unirii îl susţin şi vorbesc despre el şi când merg în localităţi din Transilvania, pentru că şi Ardealul are de câştigat de pe urma acestei autostrăzi. Toată România trebuie să fie alături de d-stră, de Moldova, de Neamţ. PNL este singurul partid din România care poate bate PSD-ul. PNL este singurul partid care poate obţine ceva pentru români, pentru România, de la Europa. PSD şi ALDE sunt două partide izolate în Europa, în momentul de faţă. Încrederea Uniunii Europene în acest guvern este zero. Europa este alături de România, de oamenii cinstiţi şi de PNL. Alegerile europarlamentarele de pe 26 mai au o mare miză, pentru că în Parlamentul European se vor lua decizii care vor influenţa viaţa fiecăruia dintre noi. UE vrea să ne dea mai mulţi bani ca până acum. Toate fondurile europene care vin în România sunt absorbite de primari şi preşedinţi de consilii judeţene, mare parte din ei din PNL, cum ar fi primarul Boc de la Cluj, primarul Ilie Bolojan de la Oradea, primarul Hava de la Alba Iulia, primarul Falcă de la Arad şi alţii. În bugetul UE sunt bani pentru realizarea Autostrăzii Unirii, chiar de azi. Guvernul PSD-ALDE nu a făcut nimic să ia aceşti bani şi a ales parteneriatul public-privat, adică din banii d-stră, din taxe şi impozite. Avem nevoie de un guvern liberal. Avem de departe cea mai bună listă de candidaţi la alegerile europarlamentare. PNL îşi doreşte să fie partidul care apără parcursul european al României. UE ne-a adus libertate, de a trăi, de a ne mişca, libera exprimare şi ne-a adus pace. Timp de 70 de ani, de când există UE, în Europa este pace. UE ne-a dat 50 de miliarde de euro şi am dat doar 17 miliarde de euro. Am primit de trei ori mai mult decât am dat. Toate sondajele arată că PNL poate PSD-ul şi vom merge la victorie. Voi fi alături de d-stră şi la alegerile de anul viitor. Voi veni din nou aici, pe această scenă, de mână cu candidaţii PNL la primărie”.

Sebastian Burduja: „La aceste alegeri se joacă soarta României. În România e atât de bine că au plecat din ţară cam 4-5 milioane de români. Nu au plecat de bine. O dată la 3 minute un român pleacă din ţară. PSD-ul a nenorocit această ţară. Siegfried Mureşan o să vă spună cum această ţară poate fi pusă pe roate. Pe 26 mai trebuie să votaţi PNL. Este singurul partid care poate bate PSD-ul”.

Mihai Stoica: „A fost un eveniment mult aşteptat la Târgu Neamţ şi pot spune că a fost unul reuşit. Faptul că sala a fost arhiplină spune totul. Prezenţa atâtor personalităţi ale PNL-ului pe scena casei culturii din Târgu Neamţ ne-a onorat şi mulţumesc tuturor pentru prezenţă. Fiind organizatorul evenimentului nu pot să nu remarc mesajele optimiste şi încurajatoare ce au fost rostite pe scenă, nu pot să nu remarc entuziasmul membrilor noştri din sală, dar cel mai mult am remarcat siguranţa că vom câştiga alegerile europarlamentare de pe 26 mai”.

Daniel Vasiliu: „Domnul Siegfried Mureşan ne reprezintă cu cinste la Bruxelles. Este licenţiat în ştiinţe economice şi are şi un master tot în ştiinţe economice. Este un om pe care l-aş asculta ore întregi. Are toată expertiza şi doate datele să ne reprezinte cu cinste în Parlamentul European”.

C.T. STURZU

Articolul precedentAu furat 30.000 de lei dintr-o maşină, au fost prinşi după 2 luni
Articolul următorVIDEO L3 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ la a treia victorie consecutivă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.