pietricica turism

Într-o conferință de presă organizată de PMP la Roman, conducerea formațiunii s-a plâns de numărul mare de infracțiuni din comunitate. Președintele Gabriel Antoniu a precizat că nu doar sărăcia și lipsa locurilor de muncă îi determină pe cât mai mulți romașcani să fure pentru a supraviețui. Antoniu crede că și exemplele de politicieni încătușați prezentate în mass media determină un grad și mai crescut al infracționalității. Soluția ar fi, în opinia membrilor PMP, realizarea unui sistem mult mai mare de camere de supraveghere.

Acum ceva ani am fost cu familia în Germania și am vrut să înnoptăm într-un orășel cam de mărimea Târgu Neamț. Am făcut rezervarea și trebuia să fim acolo până la 21. Am ajuns abia pe la 11 noaptea, iar o oră și jumătate am căutat cazare prin oraș. În final, ne-am dus la o instituție deschisă non stop – Poliția. Le-am explicat ce am pățit și ne-au spus că știu, deoarece ne urmăreau prin oraș de o oră și jumătate. Ar fi bine ca toate comunitățile să vină în sprijinul MAI prin montarea de camere de supraveghere pe fiecare stradă. Funcționează în alte țări, nu descoperim noi roata, iar costurile sunt minimale”, a declarat Gabriel Antoniu, președinte PMP Roman.

Acesta spune că nu crede în reeducarea minorilor delincvenți în centre specializate. Mai degrabă, spune Antoniu, ar prefera modelul Ceahlăul Piatra Neamț, în sensul de a-i atrage pe copiii cu probleme către activități sportive.

“MAI a făcut apel la politic pentru reînființarea centrelor pentru minorii delicvenți. Nu sunt de acord. Să ne uităm ce a făcut Ceahlăul, la Piatra Neamț, un club de fotbal pentru juniori. Să facem centre de sport. Chiar dacă mulți copii provin din familii sărace, consider că trebuie să facă sport, să înțeleagă ce înseamnă munca în echipă, să primească gratuit o masă. Asta ar fi o soluție”, crede președintele PMP Roman.

În acest moment, în Roman sunt 40 de camere de supraveghere, monitorizare de Poliția Locală. Cât de curând rețeaua va fi extinsă în alte două zone: Tudor Vladimirescu și Spiru Haret. (C. MATEI)

1 COMENTARIU

  1. De ce camere pe fiecare strada ?
    Nu vedeti ca nu sint medicamente in spitale si batrinii nostrii mor cu zile umiliti !
    Poate este o initiativa a doamnei Udrea pentru a proteja prostituantele sa nu fie atacate de rau platnici……deh ..se pare ca protejeaza.fostele colege de breasla…

Comments are closed.