pietricica turism

Conducerea PMP Roman a organizat, ieri, o conferință de presă, la o lună de la inaugurarea sediului, moment în care președintele Gabriel Antoniu a reiterat idee că primarul Laurențiu Leoreanu, proaspăt demis(ionar) de la conducerea PDL Roman, va sprijini mișcarea populară la următoarele alegeri din luna mai. Despre procente nu s-a vorbit, însă PMP-iștii cred că la Roman și în Neamț vor lua peste media pe țară.

“Mă feresc să dau cifre. Dar, ambiția noastră, împreună cu primarul Laurențiu Leoreanu și echipa sa este să depășim media pe țară. Sunt toate premizele și sunt sigur că vom reuși. S-a purtat discuția cu domnul primar și acesta ne va sprijini, alături de ceilalți membri din echipa sa”, a declarat președintele Gabriel Antoniu.

În ceea ce privește cine va conduce PMP, dacă Laurențiu Leoreanu se va înscrie, Gabriel Antoniu spune că nu s-a gândit dacă va trebui să-l lase pe edil președinte sau va candida împotriva lui la eventualele alegeri interne.

“Eu sunt președinte numit, nu sunt ales. Vor urma alegeri. Nu știu să vă spun ce voi face. Sincer, am fost întrebat ce îmi doresc să fac în politică, dar chiar nu m-am gândit la treaba asta. Și nu vreau să răspund ca alții: că dacă partidul mă va implora voi intra în cele mai mari bătălii politice”, a mai spus președintele Antoniu. Mai mult, președintele PMP Roman spune că va urma un val de mișcare dinspre PDL înspre PMP.

“Deocamdată nu s-a înscris niciun membru PDL în PMP, dar vor face pasul. La momentul potrivit voi veni cu toate detaliile. Unirea Dreptei trebuie să se facă de la bază înspre vârf și nu invers. E un semnal bun pentru opinia publică, putem da dovadă ca Dreapta poate funcționa unit”, a mai spus Antoniu, precizând că în Dreapta de care vorbește nu este loc deocamdată și de liberali. Chiar dacă nu a dorit să dezvăluiască mai multe, acesta a precizat că a purtat discuții cu mai mulți membri marcanți, printre care și Constantin Ghica, fostul viceprimar – trecut în ultimii ani de la PNL la PER și mai apoi la PDL. (C. MATEI)