gabriel antoniu pmp2

Președintele PMP Roman, omul de afaceri Gabriel Antoniu, a organizat, vineri, o conferință de presă în care a anunțat două subiecte de dezbatere. După un minut în care a vorbit despre Ziua Tricolorului (n.r. – sărbătorită pe 26 iunie), Gabriel Antoniu a anunțat că tot pe 26 iunie a decis să-și dea demisia din funcția de președinte și din PMP Roman, precum și din FMP Roman.

“Am analizat foarte bine. În vara anului trecut am acceptat, cu onoare și responsabilitate, să încep construcția PMP la Roman și am acceptat să conduc formațiunea până la Congresul partidului. Cred că a reușit să facem lucruri foarte frumoase. Ce a dus la această decizie? Principiile, principii în care cred cu tărie și care m-au ghidat pe tot  – bunul simț, responsabilitate, cinste, onoare și verticalitate. Cred în continuare și e de datoria mea să le apăr pentru cei care mi-au fost alături. Al doilea motiv este echipa – au fost mulți oameni care au pus suflet și au crezut că se poate face bine comunității și te poți implica fără a avea interese ascunse sau de ală natură. Din păcate, construcția a fost alterată, incoculându-se idee că «noi cei cu experiență știm, iar voi fără trecut politic NU». Am pus sufletul și timpul pe masa PMP. Din păcate, unii s-au obișnuit să vadă politicieni care se bat cu pumnul în piept și își asumă merite ce nu sunt nu neapărat ale lor”, au fost explicațiile lui Gabriel Antoniu vizavi de decizia de a pleca din PMP.

Acesta mai spune că nu se va implica în viitoarele alegeri și nici nu are pretenția ca oamenii cu care a pornit la drum să-l urmeze. Fostul președinte al PMP Roman spune că “reafirm cu tărie că nu am fost, nu sunt și nu voi fi omul cuiva, oricât de mult și-ar dori unii să incouleze această idee”.

La întrebările “Ceahlăul” – marcă înregistrată pentru care am așteptat lămuriri clare, Gabriel Antoniu a răspuns doar cu “DA” sau “NU”. DA la următoarele: Când spuneți că unii își asumă meritele, faceți referire la alegerile europarlamentare, când primarul Laurențiu Leoreanu și-a asumat meritul. La dumnealui vă referiți când spuneți de “omul cuiva”? Nu mai puteți respecta principiile în PMP? Și cu NU a răspuns Gabriel Antoniu la alte întrebări: Din cauza primarului Laurențiu Leoreanu plecați? Vi s-a cerut să faceți acest pas?

Fostul președinte PMP a spus că nu a putut face echipă între două tabere: “Vreau să vă spună că la întâlnirile de partid există «noi» și «voi». Nu se poate face în aceste condiții o echipă. Se vorbește doar despre «noi». Eu am vrut să fac politică altfel, cu o atenție vizavi de cetățean, dar se vede că aceste principii sunt alterate. Nu mă mai regăsesc în acest partid. Nu am datorii morale sau financiare către nimeni. Am simțit că am fost folosit. Există acel sentiment de nerecunoaștere a muncii”, a completat Gabriel Antoniu, recunoscând că în “echipa adversă” nu s-au regăsit actualii consilieri locali ai PDL, dar și că după campanie nu a mai comunicat cu “ceilalți”.

Gabriel Antoniu spune că ar reveni asupra deciziei doar dacă moralul oamenilor ar fi foarte ridicat, precizând că nu are nimic ce să-și reproșeze. Decizia vizavi de cine va urma la șefia PMP Roman urmează să fie luată de conducerea PMP Neamț. (C. MATEI)