pietricica turism

Schimbarea lui Laurențiu Dulamă din funcția de președinte al PMP Neamț, cu deputatul Corneliu Bichineț, a produs fiori în tabăra liberală, dornică de a schimba majoritatea în Consiliul Local Piatra Neamț.

Evident, telefoanele au început să sune, calculele au început să se facă, la fel și promisiunile, ba, chiar, au avut loc mai multe tatonări, care deja sunt de notorietate publică, fiindcă fiecare din părțile implicate a avut grijă să… scape informații.

Deputatul Corneliu Bichineț, foarte amabil, ne-a asigurat că ”PMP este un partid serios”, care nu-și schimbă poziția peste noapte, și că el nu a autorizat nicio negociere, mai ales că, încă nu a ajuns la Piatra Neamț, să vadă la fața locului cum stau lucrurile.

Cristian Sauciuc, consilier local PMP, a confimat că a avut inițiativa unor discuții cu primarul Dragoș Chitic. ”Cu privire la votul pe proiecte, pentru binele comunității”, a spus el, adăugând că, până acum, unele din proiectele promovate nu au ținut cont de interesul majorității. Și acesta ar fi motivul pentru care a acceptat aceste discuții. Se pare că a contactat și restul consilierilor PMP, care, brusc, nu mai răspund la telefon și cărora le-a propus o întâlnire cu Dragoș Chitic și consilierii PNL, astăzi, 13 februarie. Viceprimarul Gavrilescu a răspuns dar a negat orice discuții pe această temă.

În ce măsură aceste negocieri vor duce la sancțiuni sau laude pentru consilierii respectivi, vom vedea în zilele următoare. Mai ales că deputatul de Vaslui a avut o experiență nu foarte plăcută cu PNL la el acasă.

Dincolo de toate aceste frământări, interesant este cine va avea majoritatea în Consiliul Local Piatra Neamț și dacă, nu cumva, se va contura o bruscă majoritate USL, care îi va lăsa pe cei de la PMP în afara jocurilor pentru cașcaval.

(V.B.)