papagalii fara bilet

Unde ziceam că o să fie fierbere mare la instituția pe care junele dom` prefect o conduce cu semeție, ieri oamenii o stat și s-o dat la compus comunicate unde este, când ajunge, ce face doamna ministru Plumb că nu mai apare în ținut. Așa că ne-am convins că lung e drumu den capitalie până la provinție, plus că una e să iei trinu` și alta să te transportezi dacă ai o oarece greutate. Acuma, noi nu suntem cârcotași excesivi, dar ne gândim că oamenii s-or pregătit de întâmpinare, bașca dom` suptprefect și-o luat straie de protocol, și doamna ministru probabil o admirat patria pe drum, că altfel nu ne imaginăm cum o reușit să face jumătate de zi întreagă un drum de vreo patru sute de kilometric cu tot cu TVA. Cumătru zice că poate o fost rădare pe drum și mașinoiu doamnei n-o vrut să merge decât cu viteza onestă, ca să nu apare la gazeta poliției că o depășit viteza legală.

Și nu numai instituția pomenită mai sus o așteptat-o pe doamna Plumb, da și colegii noștri o fumat cât pentru trei sădinți și tot primeau semeseuri, ba că ajunge peste un ceas, dar la fără un sfert primeau altu` că mai întârzie încă unu, și tot așa până ce la o seamă dintre ei le-o căzut glicemia și-o plecat să alimenteze. Acuma, noi știm că lumea bună se lasă așteptată și ne gândeam oare cum ar fi fost dacă doamna ministru era cumătră mare, ori trebuia să primească vreun titlu de onoare la vreo sindrofie de tipul celor organizate cu duiumul vara asta prin județ. La rigoare vorbind era mai cușher să zice la popor, bre, vin pe la 5 și să vină pe la 3, decât să scoale lumea pe la 7 și să ajungă după ce soarele o trecut de după amiază. Ăsta den mijloc zice că depune siviul pentru un post de PiaR la doamna, că o ratat din cauza asta o întâlnire pă tema rachiului dă dude cu vicele cejeului, bașca n-o onorat o degustare prototip de gradul trei cu ghebula lui dom` derector Timuș, culeasă la maturitate deplină și cu origini categoric verificate. Parol.

După s-o săturat de o așteptat pe doamna Plumb, pe cumătru` den dreapta cu perciunii până la gumari l-o trăsnit ideea să întrebe cine îl ține pe șăfu` de la desepeu pă foncție, că mai dăunăzi ploua cu hepatită pren celălant municipiu, o seamă dă școale foncționează cu privatele pe islaz bașca bacteriile mișună pren alimente de parcă ar fi la un fel de congres al lor pe la noi. Acuma, noi nu contestăm priceperea șăfului de la desepeu, dar umblă duma dupe care insul ar fi favoritul unui nene den Bacău mare iubitor de ecologicale, care și-o dobândit relativ recent statutul de grangure și se bucură de onoruri, plus de câte ceva de îndulcit traiul, evident dișcret și pe bază de acte de origini. Pe de alte părți, ăsta den mijloc zice că e un egzemplu clar că noua regionalizare se simte nu numai la nivel instituțional și că probabil or să fie și ceva cumătrii interjudețene ca să se formeze niște famelii regionale. Deci, aferim și la mai late!