reclama autocenter

gunoi1

“Sindicatul LOTUS, din cadrul SC Brantner Servicii Ecolgice SA sindicat reprezentativ în societate, cu membri de sindicat în patru puncte de lucru şi anume Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin Piatra Neamţ şi Făget, protestează ferm faţă de abuzurile incredibile care au loc, în mod special, la Piatra Neamţ. În data de 9 aprilie 2013 am încheiat un Protocol la Cluj Napoca, în care am solicitat imperativ reîntregirea sporului de vechime, care a fost redus cu 50% pentru toţi salariaţii şi reacordarea sporului de salubritate de 15% personalului TESA, sporuri ce au fost reduse abuziv, deoarece salariaţii nu au semnat actele adiţionale la contractele individuale de muncă, aceste reduceri făcându-se cu încălcarea Codului Muncii art. 38 şi 41 şi contrar convenţiilor internaţionale la care România este parte. Până la 01.07.2013 trebuia să renegociem tot ce a fost redus prin contractul colectiv de muncă la nivel de unitate încheiat în 2012, pe care noi l-am contestat la Tribunalul Cluj Napoca, urmând ca instanţa să decidă. Din acest moment societatea a întrerupt dialogul social, refuză orice intenţie de negociere cu noi, pentru că suntem sindicatul care apără şi promovează drepturile şi interesele membrilor noştri de sindicat.

Abuzuri reclamate la Piatra Neamţ – Ca urmare au început abuzurile la Piatra Neamţ:

– a fost chemată la raport dna. Ing. Sandu Mihaela, şefa de secţie, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al sindicatului, de către directorul punctului de lucru, Ploaie Ionel şi de directorul general Butu Alexandru, care i-au solicitat explicit să nu mai facă activitate sindicală, să nu se opună că dumnealor doresc să facă alt sindicat la punctul de lucru. Întrucât a refuzat, atragându-Ie atenţia că încalcă Legea 62/2011 (a dialogului social), care nu permite ingerinţa şi imixtiunea patronatului în activitate sindicală, au mers mai departe, directorul Ploaie punându-l pe Cozma Vasile, şofer, să contacteze membrii sindicatului LOTUS, direct şi telefonic, cerându-le să se retragă şi să vină în sindicatul pe care-l face. În data de 26 iunie 2013, Ploaie Ionel a convocat şedinţa cu membrii sindicatului LOTUS (ponderea sindicatului fiind de 90%) şi cu ceilalţi salariaţi, în care le-a solicitat să-şi dea demisia, a jignit-o repetat pe vicepreşedinta Sandu Mihaela, care i-a atras atenţia că intervine în activitatea sindicala, încălcând legea şi răspunsul a fost că niciun director nu a făcut puşcărie pentru aşa ceva. Ca pedeapsă, dnei. Sandu i-a fost luată maşina de serviciu, pentru a nu-şi putea desfăşura activitatea, lucru ce aduce disfuncţionalităţi în prestarea serviciului. S-a creat un climat ostil de muncă, salariaţii sunt stresaţi, în condiţiile în care şi aşa personalul a fost redus la jumătate, normele de lucru fiind duble. În acest sens, tragem un semnal de alarmă şi Primăriei Piatra Neamţ şi Consiliului Local, pentru că este un serviciu al Primăriei, concesionat către o firmă pe baza unui contract, în care sunt stipulate clauze clare cu drepturi şi obligaţii.

Am încercat în calitate de preşedinte să duc un dialog cu directorul Ploaie, am fost refuzată, dumnealui neavând ce discuta cu mine. Doamna vicepreşedinte Sandu a depus plângere penală la Parchetul Piatra Neamţ cu dovezile aferente, în data de 4 iulie 2013, care a fost trimis către Poliţie, în data de 12 iulie 2013. Aşteptăm să se demareze ancheta. Am solicitat Consiliului de Adminstraţie al SC Brantner SA să demareze o cercetare prealabilă la Piatra Neamţ, prin adresa nr. 87 din 28.06.2013, am făcut revenire, nu am primit niciun răspuns în acest sens, oare de ce?”

 scan0001

scan0002

01.08.2013

Preşedinte, Valentina Silaghi

Articolul precedentRifil oferă 40 de paturi Maternităţii Piatra Neamţ
Articolul următorVictorie clară

3 COMENTARII

 1. SINDICAT ! asta i framanta ,dar restul ca ard motorina la masinile alea de luat gunoiul aiurea ,uneori doar se plimba cu ele, trec ridica capacul la pubele iar daca nu sunt pline, sunt la jumate ,ori putin pe fund ,asa le lasa . NU mai amintim de faptul ca aceste pubele nu au mai fost spalate ,decat de ploaie naturala ,pe dinafara , pe interior au cateva luni decand nu au mai vazut apa ! MAsina care le spala ,nu mai este ? DE celelate ,vai mama lor ,scartie si huruie ,de te sperii uneori ,ai impresia ca se rupe cv in structura blocului, pe la butoanele alea de unde se incarca gunoiul ,e plin de iconite si cruciulite de spui ca e ALTAR pe masinile alea . DE ASTA SUNT NEMULtumiti

 2. Nu va este rusine!!! Sindicat, salarii mari, munca putina. Alti ar vrea sa lucreze si nu au unde ai voi va bateti joc. Nerusinatilor

 3. 1. Daca se dau sporurile cerute , cine le suporta ? Noi, populatia ?
  2. Daca continuati asa nu va temeti ca poate pleaca austriecii si va lasa cu ochii in soare ca la Nokia?
  3. Voi sunteti „sindicatul care apără şi promovează drepturile” ? Nu cumva e invers? Mai intai promovati idei (vise) si apoi va gasiti indeletniciri sa le aparati ?
  4. SOLUTIA: Dna aia lidera sau vice ce o fi ea ar fi bine sa i se faca o oferta de director la BRANTNER si apoi sa vedem daca mai apara interesele cu asa mare patos.
  5. Apoi „negocierea” e negociere. Pana la bani. Banii celui care trebuie sa-i dea. Daca nu-s, de unde frate ….
  6. Si in final , daca nu va da ce vreti , de ce mai stati ? de ce nu plecati ? Si casatoriile se mai desfac, indiferent cati copii sunt la mijloc? Ce ati vrea sa va ia austriecii la ei acasa pe toti si sa va hraneasca?
  7. Pentru BRANTNER: daca nu pleaca astia chiar si neplatiti la sporuri, eu zic sa le cereti niste (taxe), ca stau la voi pe „mosie”:)))

Comments are closed.