pietricica turism

carti bibliotecaFiliala “Vasile Conta“, din cartierul Mărăţei, a Bibliotecii Judeţene “GT Kirileanu“ invită publicul nemțean la o pledoarie pentru cunoaștere, prin lectură. Aniversările culturale ale lunii ianuarie prilejuiesc o serie de manifestări  evocatoare ale unor personalități culturale ori ale unor evenimente istorice de importanță majoră pentru neamul românesc.

Miercuri, 25 ianuarie, de la ora 11:00 în cadrul Filialei (de pe Bd. Traian, Nr. 29) se va desfășura o activitate dedicată momentului istoric 24 ianuarie 1859, la care vor participa elevii clasei a IV-a A din cadrul Liceului Teologic Ortodox “Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra-Neamț, coordonați de prof. Mioara Costin.

Tot miercuri, de la ora 13:00, Mihai Eminescu va fi omagiat în cadrul unui eveniment la care vor participa elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu“ Piatra-Neamț, coordonați de prof. Carmen Simona Sava, invitatul special al evenimentului – scriitorul și psihologul Vasile Baghiu prezentând argumentele pentru care Eminescu este omul deplin al culturii române.

Ziua de joi, 26 ianuarie, este dedicată spațiului cultural nemțean, de la ora 12:00 urmând să se desfășoare o nouă întâlnire în cadrul proiectului “Orizonturi nemțene – Ținutul Neamțului în literature și geografie“. Dezbaterea pe teme de geografie literară se va desfășura în prezența elevilor din clasele a IX-a B și a XI-a C (Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu“ Piatra-Neamț), coordonați de prof. Adriana Popovici și Doina Neacșu. (Biblioteca Judeţeană GT Kirileanu Neamţ)