0:00

Plăţi APIA pentru motorină în agricultură şi măsuri de sprijin pentru apicultori, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Neamt efectuează plăţile pentru ajutorul de stat pe motorina utilizată în agricultură, aferentă trimestrului II al acestui an. Suma totală alocată este de 2.826.828,00 lei pentru 325 beneficiari şi cantitatea totală de motorină cu acciza redusă este de 1.798.516,140 litri.

Luna aceasta se primesc cererile pentru motorina utilizată aferentă trimestrului III al acestui an.

Totodată, s-au finalizat plăţile către un număr de 61 de apicultori beneficiarii Programului Naţional Apicol (PNA), suma totală achitată fiind de 1.190.631,26 lei, potrivit informaţiilor furnizate de directorul executiv Mihai Dorneanu.

Plăţile au vizat acţiunile cuprinse în program: combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei- Achiziţionarea de medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei – 77.961,47 lei, raţionalizarea transhumanţei / stupăritului pastoral – 1.019.603,75 lei, măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol din Uniune -87.260,04 lei.

Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea de sprijin financiar apicultorilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentLansarea campaniei Siguranţa online –România locul V în UE la servicii internet
Articolul următorA condus fără permis, a rănit un copil şi-a fugit de la locul accidentului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.