PIATRA NEAMŢ: Planuri de reabilitare a piețelor de cartier, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPiața Centrală se ridică din propria-i cenușă, cu bani de la Compania Națională de Investiții. În tot acest timp, piețarii vând pe unde pot sau pe unde apucă, indiferent de temperaturi, soare sau ploi, pe terenul de peste 5.000 de metri pătrați, pe restul construindu-se noua hală. Pe tarabe improvizate sau nu, activitatea comercială care se desfășoară în ce se mai poate numi în prezent Piață Centrală e administrată în continuare de Compania Urban.

De Piața Mărăței nu știm cine se ocupă, dar de administrarea celorlalte două piețe de cartier – din Precista și Dărmănești – are grijă tot Urban. Piețarii au, ce-i drept, un acoperiș deasupra capului, doar că a cam fost găurit de gheața cât oul de găină, care a bătut peste Piatra Neamț în seara de 18 iunie. Gândit sau nu de dinainte de bombardamentul cu gheață, aflăm acum că există un plan de reabilitare a celor două piețe de cartier, cel puțin la nivel de intenție, conform celor spuse de administratorul special al CMI Urban, Ștefan Vulpe: „Avem un program care trebuie să fie prezentat până la rectificarea bugetară din iulie. Facem un inventar pentru reabilitarea celor două piețe, lucru determinat și de ploaia cu gheață de atunci. Am anunțat atunci verbal, dar pagubele sunt relativ minore – găuri în acoperiș, iar acoperișurile oricum trebuiau schimbate. Nu este vorba de un cataclism, dar ne dorim o reparație capitală”.

De la dorință la faptă, totul trebuie decis de investitorul final – Primăria Piatra Neamț – și trebuie să primească mai întâi acordul consilierilor locali, consilieri care nici n-au fost validați încă. „Din discuțiile cu Primăria, ei se arată dispuși să ne sprijine financiar, rămâne acum să le dovedim că sunt lucrări care nu intrau în contractul de concesiune, care prevede doar întreținere și reparații curente. Nu am estimat încă niște costuri, ci le vom avea la sfârșitul săptămânii viitoare. Evaluarea a început a doua zi după gheața de atunci, care putem spune că a fost un moment benefic pentru noi la capitolul acțiune”, a adăugat Ștefan Vulpe. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentGALERIE FOTO Poliţişti la Raliul Moldovei
Articolul următorGALERIE FOTO Festivalul Medieval Târgu Neamţ – ediţia a III-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.