planorismCăutările planoristului dispărut joi, 6 august, au fost extinse, în această după-amiază, 8 august și în județul Neamț. La căutări participă 850 de persoane, șase elicoptere și cinci avioane ale Aeroclubului României.

Echipa condusă de George Rotaru, directorul Aeroclubului României, va continua căutarile în zona Brașov-Sinaia-Făgăraș-Reghin-Toplița-Piatra Neamț-Onești-Nehoiu-Sinaia-Brașov, potrivit unui comunicat  al Ministerului Transporturilor.

“Echipele din teren au solicitat informații de la localnici, de la administratorii de cabane sau pensiuni montane și de la turiștii aflați în zonă, fiecare informație relevantă fiind verificată. Căutările de la sol, ca și cele din aer au fost conduse în sistem integrat, asigurându-se o comunicare permanentă cu aeronavele implicate în misiunile aeriene”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis sâmbătă Agerpres.

Joi seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. Din datele obținute rezultă că aparatul de zbor este un planor, la bordul căruia se afla o singură persoană, un pilot în vârstă de 56 de ani, cu mare experiență, și care executa un zbor privat în zona Postăvarul. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCel mai mare eveniment moto din Moldova la Târgu-Neamț! GALERIE FOTO
Articolul următorServiciul de Ambulanță Neamț are conturile blocate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.