Concursul național de dans tradițional și modern „Împreună pentru viitor”, faza regională, s-a încheiat cu un valoros loc II ocupat de echipele din zona Târgu Neamț. Chiar dacă au ratat calificarea la faza națională, copiii speciali de la centrele incluzive și colegii lor de la școlile cu program normal care au făcut echipă au arătat că dansul, ca exprimare artistică, poate șterge diferențele de dezvoltare și estompa dizabilitățile.

„Plăieșii Neamțului” și „Select dance” Târgu Neamț – premiul II la concursul de dans, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa secțiunea dans tradițional premiul II a fost câștigat de echipa „Plăieșii Neamțului”, formată din elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț, de la Colegiul National „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, de la Școala Gimnazială Domnească „Grigore Ghica Vodă” Târgu Neamț și de la Școala Gimnazială Grumăzești. Locul II la secțiunea dans modern a fost obținut de echipa „Select dance” formată din elevi de la CȘEI Târgu Neamț, de la CN „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, de la Școala Gimnazială Domnească „Grigore Ghica Vodă” Târgu Neamț și de la Școala Gimnazială Răucești.

Competiția s-a desfășurat sâmbătă, 5 mai, la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț. Concurenți au fost echipele mixte de elevi voluntari și elevi încadrați cu grad de handicap din județele Suceava, Iași, Vaslui, Botoșani și Neamț. Președintele juriului a fost prof. Elena Laiu, inspector general al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamț. La etapa națională vor participa echipele de pe primul loc: la dans tradițional echipa „Busuiocul” alcătuită din elevi de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și elevi de la Școala Gimnazială Valea Seacă, județul Iași, iar la dans modern echipa „Speranţa”, alcătuită din elevi de la Şcoala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi și elevi de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, județul Botoșani. (C.I.)

Articolul precedentPercheziție la o firmă de proteze, directoarea nu are emoții
Articolul următor550.000 lei de la CJ Neamţ pentru Spitalul Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.