medicamente 02Persoanele care au pensii de până în 700 de lei vor beneficia, de la 1 octombrie, de medicamente compensate în proporție de 90%, chiar dacă prescripțiile au o contravaloare mai mare de 300 de lei pe lună, conform unei Hotărâri aprobate miercuri, 9 septembrie, de Guvern. Mai exact, de la 1 octombrie, plafonul va fi majorat cu 10%, de la 300 la 330 de lei.

„Pensionarii ale căror venituri provenite numai din pensii sunt de până la 700 de lei/lună vor beneficia de majorarea cu 10% a plafonului prețului de referință/prescripție a medicamentelor compensate, conform unei hotărâri aprobate de Guvern. Astfel, pensionarilor care obțin aceste venituri le vor fi acordate prescripții compensate în proporție de 90%, prescripții a căror contravaloare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 de lei pe lună”, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

Concret, este vorba de cuantumul de compensare acordat pentru sublista B a medicamentelor de care beneficiază asigurații în tratamentele ce nu necesită spitalizare. În mod normal, procentul de compensare pentru medicamentele din sublista B este de 50% din prețul de referință.

Procentul de compensare a medicamentelor din sublista A (pentru tratament ambulatoriu) este de 90% din prețul de referință, iar pentru cele din sublista C (pentru tratament ambulatoriu sau ambulatoriu și spitalicesc) – de 100% din prețul de referință.

De la 1 septembrie, medicamentele compensate se obțin doar cu cardul de sănătate. (Oana IOSUB TOMA)

Articolul precedentIonel Arsene: PSD trebuie să își reconfirme statutul de principala forță politică a României
Articolul următorCampioni la numărul de funcţionari! Vezi ce judeţe conduc în topul naţional!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.