Pizza şi bere, bonus de victorie la FC Ceahlăul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* interviu cu principalul Vasile Miriuţă

Vasile Miriuță, antrenorul principal al Ceahlăului s-a declarat mulțumit cu cele 20 de puncte acumulate în clasamentul Ligii I. Până la finalul turului pietrenii mai au de jucat cu Timișoara și Viitorul Constanța pe teren propriu, cu Botoșaniul și Vasluiul, în deplasare. Miriuță vizează cel puțin șase puncte din aceste ultime patru jocuri. Tehnicianul principal al Ceahlăului îl compară pe Constantinescu cu Materazzi și declară că i-a lăsat în afara lotului pe experimentații Emil Dică și Lucas Garcia, deoarece nu sunt pregătiți să joace. Miriuță explică de ce nu au promise prime de joc la meciurile importante și sunt recompensați cu pizza și o bere.

– Greu, dar frumos, mai ales în prima repriză. Cum vi s-a părut jocul?

– Când se termină bine sunt frumoase toate jocurile. Țin să-i felicit pe jucători pentru că au demonstrat că formează un grup unit. Părerea mea e că puteam să marcăm mai multe goluri. A doua repriză am jucat la rezultat. Am primit un gol care i-a băgat în joc pe adversari. Le mulțumesc jucătorilor și fanilor, că, până la urmă, am învins.

– Ați acumulat 20 de puncte. Vă simțiți mulțumit?

– Sunt foarte fericit că avem aceste 20 de puncte, care se datorează muncii jucătorilor.

– Toate echipele, deși par abordabile, au început să pună probleme. E un semn bun pentru Liga I?

– Am mai spus că aceastea sunt echipele cu care noi trebuie să ne batem. Să uităm de Steaua și de Astra, care, sunt bonusuri, dacă luăm puncte. Mai sunt 4 meciuri, din care vrem să luăm cât mai multe puncte în tur, ca să avem o iarnă liniștită.

– Golul al doilea din meciul cu Săgeata Năvodari a fost lucrat de puștii Ceahlăului, Popadiuc și Chitoșcă. V-a mulțumit evoluția lor?

– Eu am spus-o că acești copii sunt viitorul Ceahlăului. Nu mă interesează ce spune X, Y, sau Z. Am avut o bancă de rezerve cu Ștefănescu, 18 ani, Tăbăcariu, 18 ani, Hassani, 21 de ani, Rusu, care la 23 sau 24 de ani, a fost cel mai în vârstă. Popadiuc și Chitoșcă nu i-am propulsat eu, dar i-am ajutat să joace la prima echipă și ei au demonstrat că merită încrederea noastră, că au calități. Sunt copii foarte talentați și mai bine avem un jucător român în lot, decât un străin.

– V-ați servit jucătorii cu o pizza și o bere. Astea sunt ”bonusurile” Ceahlăului la victorie?

– Oricum le dădeam, pentru că s-au pregătit bine în cursul săptămânii și cred că am format un grup. Bonusurile sunt pentru plăcerea jucătorilor de fi titular.

– Sărbătoriți ceva?

– Sărbătorim victoria, pentru că a fost grea și, cu cât e mai grea, cu atât e mai gustoasă pizza. Am avut situații de a închide jocul, dar echipa nu a căzut psihic după 2-1 și, până la urmă, rezultatul și punctele sunt cele care contează.

– Ce se întâmplă cu Emil Dică? N-a fost nici măcar rezervă.

– Emil Dică e un jucător bun. Nu am nimic cu Emil Dică, dar așa am considerat, că el trebuie să rămână în afara lotului. Eu antrenez acești jucători zi de zi și eu sunt responsabil de rezultate și trebuie să convoc jucătorii cei mai în formă. El a avut o problemă, că a venit târziu la noi, a ratat pregătirea de vară și, ați văzut și la Marica, care a zis că cine nu prinde pregătirea de vară, joacă mai greu titular. Tinerii care au intrat pot să devină titular de drept în cel mai scurt timp, dacă se pregătesc.

– Lucas Garcia, ce-a pățit după meciul de la Mediaș?

– Eu l-am preferat pe Ștefănescu pe bancă și ați văzut că atunci când l-am băgat în teren, a fost aproape de gol la ultima fază. Ștefănescu mi-a plăcut și la echipa a doua. A dat și gol și am vrut să-l iau la echipa mare. S-a pregătit toată săptămâna și la mine, cine se pregătește, joacă, indiferent de nume. L-ați văzut pe Constantinescu? Asta dă dovadă de ce caracter de jucător profesionist are. Țineți minte că n-a jucat în meciurile trecute, decât 15-20 de minute. Ăsta e jucătorul de care avem nevoie, care, atunci când intră, strânge din dinți și joacă cu inima. Vreau să-l felicit, pentru că mi-a arătat că e un fel de Materazzi, care a fost la Inter Milano, cu Murinho, care, atunci când ai nevoie de el, intră și dă gol.

– Cu Botoșaniul, e derby de Moldova?

– Vom avea un meci foarte greu, pentru că Botoșaniul e o echipă care joacă bine, agresiv, pe teren propriu. Mă gândesc că vom juca cu stadionul plin sâmbătă, la ora 14, dar avem câteva zile să ne pregătim bine. Nu e derby, am spus la începutul campionatului că jucăm 34 de finale. Au mai rămas câteva, pentru că am jucat 13.

– Câte puncte vreți să mai faceți?

– Am zis că m-aș mulțumi cu 25-26 de puncte. Mai avem 4 meciuri, din care două acasă, cu Timişoara și cu Viitorul, iar în deplasare, cu Botoșaniul și cu Vasluiul. Dacă vor fi 6 puncte, va fi perfect. Dacă vor fi 5, iarăși va fi perfect, iar dacă vor fi 9 puncte, va fi senzațional!

– Ce credeți că e important pentru Ceahlăul în acest final de an?

– Să ne vedem lungul nasului. Nu suntem Bayern Munchen, dar mă bucur că grupul este format și este unit. Nu avem staruri, dar grupul, la noi grupul contează.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentRuseni: Sfințirea casei de prăznuire
Articolul următorSERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE: Anunţ pentru populaţie

1 COMENTARIU

  1. nu inteleg de ce nu este preferat Lucas Garcia, si este preferat Onciu de ex.
    eu cred ca la ce calitati are, merita sa joace vreo 30 min, intrand ca rezerva odihnit

Comments are closed.