vama albita Poliţiştii de frontieră de la Albița au descoperit, vineri, 26 august, în bagajele unui cetățean moldovean, un pistol cu bile marca SMERSH, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi

„În jurul orei 1:30, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pasager într-un autocar ce efectua curse regulate pe relația Chișinău-București, cetățeanul din Republica Moldova Petru M., în vârstă de 23 ani. Echipa comună de control a descoperit, în bagajul personal al tânărului, un pistol cu bile, marca SMERSH, de calibru 4,5 mm. În interiorul pistolului se afla un încărcător cu 10 bile metalice și o butelie de gaz”, potrivit ITPF Iaşi.

Petru M. ar fi declarat că a cumpărat pistolul dintr-o piață din Chișinău, de la o persoană necunoscută, plătind 800 de lei moldovenești, cu scopul de a-l face cadou. Tânărul a mai adăugat că nu a avut cunoștință despre faptul că, la intrarea în România, trebuia să-l declare.

„Pistolul și accesoriile, în valoare 550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată”, a declarat comisar Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTrei nemţeni anchetaţi în Bacău! Vroiau să introducă telefoane în penitenciar!
Articolul următorAndrei Marc vândut de Dinamo în Turcia pentru 200.000€!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.